fbpx Print

Nyttig Dumlekola

Scale

Ingredienser

Botten:

1 dl mandelmjöl

1 dl riven kokos

6 färska dadlar, gärna medjool

1 msk kakaopulver

1 msk kokosolja

1 nypa salt

Kola:

12 färska dadlar gärna medjool

2 msk kokosolja

1 tsk vaniljpulver

2 nypor salt

Choklad:

1 dl smält kakaosmör (finns på bl a hälsokosten)

1/2 dl kakao

1 msk smält kokosolja

1 nypa salt

Topping:

Kakaonibs (frivilligt så klart men gott)

Instruktioner

Mixa ihop ingredienserna till botten. Klä en kakform med bakplåtspapper och tryck ut botten tills den blir lagom tjock, mellan 1/2 och 1 cm blir bra.

Dags att göra kolan. Släng ner ingredienserna i en mixer eller, ännu bättre, matberedare och kör lääänge. Alltså, mycket längre än du tror. Nöj dig inte förrän du har en riktigt seg och glansig kola i bunken. Bred ut kolan jämnt över botten och ställ in i frysen.

Nu är det bara chokladen kvar! Smält kakaosmöret och kokosoljan och blanda med kakaopulvret och saltet. Ta ut kolakakan ur frysen när den svalnat och skär upp den i små munsbitar. Ta hjälp av en gaffel när du doppar de i chokladen. Toppa gärna med kakaonibs. Ställ in i kylen och låt stelna.