fbpx Print

Krämig zucchinipasta med skogschampinjoner

Scale

Ingredienser

Marinerad svamp:

1 pkt skogschampinjoner

1/2 dl kallpressad olivolja

1/2 dl ofiltrerad äppelcidervinäger

Cashew- och tomatsås:

150 g naturella cashewnötter (gärna blötlagda i fyra timmar men bara om det hinns med förstås)

1 citron rivet skal + saft

1 vitlöksklyfta

2 msk kallpressad olivolja

200 g soltorkade tomater

salt och svartpeppar

Pasta:

2 zucchini

Instruktioner

Marinerad svamp:
Skiva svampen fint och lägg den i en skål med oljan och vinägern. Rör runt ordentligt så att svampen täcks av marinaden. Ställ åt sidan.

Cashew- och tomatsås:
Häll allt i en mixer och mixa slätt. Späd eventuellt med vatten (det gjorde vi). Den här såsen vinner på att nötterna varit blötlagda eftersom den blir väldigt mycket krämigare då.

Pasta:
Skölj zucchinin och skär dem på längden med en mandolin/spirulizer/potatisskalare (alt köp färdigstrimlade som börjat dyka upp i var och varannan kyldisk – dock ej eko tyvärr).

Ja, och sedan behöver du bara blanda ihop allt.