Print

Krämig zucchinipasta med skogschampinjoner

Scale

Ingredienser

Marinerad svamp:

1 pkt skogschampinjoner

1/2 dl kallpressad olivolja

1/2 dl ofiltrerad äppelcidervinäger

Cashew- och tomatsås:

150 g naturella cashewnötter (gärna blötlagda i fyra timmar men bara om det hinns med förstås)

1 citron rivet skal + saft

1 vitlöksklyfta

2 msk kallpressad olivolja

200 g soltorkade tomater

salt och svartpeppar

Pasta:

2 zucchini

Instruktioner

Marinerad svamp:
Skiva svampen fint och lägg den i en skål med oljan och vinägern. Rör runt ordentligt så att svampen täcks av marinaden. Ställ åt sidan.

Cashew- och tomatsås:
Häll allt i en mixer och mixa slätt. Späd eventuellt med vatten (det gjorde vi). Den här såsen vinner på att nötterna varit blötlagda eftersom den blir väldigt mycket krämigare då.

Pasta:
Skölj zucchinin och skär dem på längden med en mandolin/spirulizer/potatisskalare (alt köp färdigstrimlade som börjat dyka upp i var och varannan kyldisk – dock ej eko tyvärr).

Ja, och sedan behöver du bara blanda ihop allt.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.