Marinerad svamp:
1 pkt skogschampinjoner
1/2 dl kallpressad olivolja
1/2 dl ofiltrerad äppelcidervinäger
Cashew- och tomatsås:
150 g naturella cashewnötter (gärna blötlagda i fyra timmar men bara om det hinns med förstås)
1 citron rivet skal + saft
1 vitlöksklyfta
2 msk kallpressad olivolja
200 g soltorkade tomater
salt och svartpeppar
Pasta:
2 zucchini
Marinerad svamp:
Skiva svampen fint och lägg den i en skål med oljan och vinägern. Rör runt ordentligt så att svampen täcks av marinaden. Ställ åt sidan.
Cashew- och tomatsås:
Häll allt i en mixer och mixa slätt. Späd eventuellt med vatten (det gjorde vi). Den här såsen vinner på att nötterna varit blötlagda eftersom den blir väldigt mycket krämigare då.
Pasta:
Skölj zucchinin och skär dem på längden med en mandolin/spirulizer/potatisskalare (alt köp färdigstrimlade som börjat dyka upp i var och varannan kyldisk – dock ej eko tyvärr).
Ja, och sedan behöver du bara blanda ihop allt.