Poddavsnitt 6 – Food Pharmacy

Podd

Post image

Poddavsnitt 6

Medan vi drar ner till Malmö över dagen för att föreläsa kan vi meddela att praktikant-Sebastian sitter och klipper podd så att det ryker ur öronen på honom. I dagens avsnitt river vi av några av våra vanligaste läsarfrågor – bästa sättet att ta bort gurkmejafläckar, vad man som nötallergiker kan ersätta nötter med i alla våra härliga bakverk här på bloggen och, inte minst, vad tycker egentligen tarmfloran om vin?

Den som väntar på något gott väntar som bekant inte särskilt länge till – avsnittet publiceras i dag någon gång lagom till lunch hoppas vi!

UPPDATERING:

Nu har vi släppt veckans avsnitt. In och lyssna här eller på Podcaster/iTunes!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Kommer inte till poddavsnitt 6. Bara till avsnitt 5.

 2. Här kommer en läsarfråga till, ang. PLAST!
  Burkar, ziplock-påsar, påsklämmor, vattenflaskor, bunkar – listan går vidare.
  Hur har ni på FP gjort med förvaring? Skulle ÄLSKA ett inlägg med vackra bilder på ert skafferi/kyl/frys där tupperware-burkarnas glasmotsvarigheter står i raka rader, fyllda med allehanda gryn, nötter osv. Eller?
  Har barnen vattenflaskor av glas eller metall? Har ni några favoritmärken på behållare som är både tåliga, stapelbara och inte för tunga? Eller genomtänkta och käcka, t ex att de går att sätta fast i varandra för att enkelt kunna ställas fram?
  Maten kommer ju ofta förpackad i plastpåsar, hur tänker ni där? Flyttar över nötterna till glasburk (om man har ett gigantiskt skafferi och inte bara ett yttepyttigt kök) eller låter dem vara? Är Margerethe-skålarna ok? Nonstick-kärl? En djungel är det…

 3. kerstin carlsson skriver:

  Hej!
  Jag föreläser om matvanor och kost för b l a personer med långvarig psykisk ohälsa. De har jättedåliga matvanor och behöver stöd.

  Jag är typ 1 diabetiker och jag träffar många med typ 2 diabetiker. Jag gillar verkligen de två böckerna Food Pharmcy jag köpt. Men det är svårt att t e x baka gott. Dadlar är jättesött, bovete, durumvete massor av kolhydrater i. Även om det är bra att söta naturligt som med dadlar för människor utan diabetes, så är det inte bra för oss diabetiker. Det enda jag bakar är supergott fröknäcke (Lailas recept).

  Tacksam för tips. I dag är det Världsdiabetesdagen :-)!

 4. Ni pratar ofta om “processad mat”. Vad är det egentligen?

 5. Hej,

  Jag hittade er podd och blev helt såld. Superbra podd!

  Har en fundering hur ni ser på mjölkprodukter?

  Vänligen
  Malin

 6. Hej! Jag är läkarstudent och tycker det är super spännande att lära mig från er om näring, tarmflora och sund livsstil… Jag upptäckte nyligen spirulina och kom på att jag inte har hört er prata så mycket om det, hur kommer det sig? Vad tycker ni om spirulina?

  Tack för en härlig podd!

 7. Hej,

  Som ni har skrivit i boken att en kan få magknip av fiberrik kost, och när en börjar googla magknip av fiber så rekommenderas det att vi ska då dra ner på fibrerna. Hittade även att det rekommenderas 25g fiber (som ni också nämner), men ska detta inte överskridas?

  Vänligen
  Malin

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.