Tarmfloran i fokus på Malou efter tio – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Tarmfloran i fokus på Malou efter tio

I går tog vi med oss vår mixer och våra tarmfloror till TV4-huset och Malou efter tio. Vi pratade om bakterier i direktsändning och bjöd på sådant som våra och våra barns bakterier gillar: Luke Skywalkers granola, “köttfärssås” på röda linser, snabb jordgubbsyoghurt, grön blåbärssoppa, varm choklad och äppelkaksbollar (nästan alla recept finns i den här och i den här om du plötsligt känner dig akut suktad). Kanske inga revolutionerande recept som kommer att förändra den gastronomiska matscenen, men ibland (läs: rätt ofta) är det enklaste också det bästa.

malout efter tio tv4

Till exempel så tycker ju många att det är svårt att få ihop nyttiga vardagsmiddagar. Till dig kan vi bara säga: Ta’t lugnt. Släpp middagen ett tag om den känns motig och börja med att fokusera på förändra mellanmålen i stället. Ett mellanmål (smoothie, gröt, snabb “glass”?) kan ju bli värsta näringsbomben.

Eller foka på frukosten, den största sockerboven av dom alla. Varför inte prova att äta vår gröna blåbärssoppa eller snabba jordgubbsyoghurt till frukost?

I studion fick vi sällskap av ytterligare en tarmflorenörd (vi är ett litet men naggande gott gäng) som heter Lars Engstrand, professor och överläkare i tarmforskning. Han gillade våra äppelkaksbollar. Vi gillar människor som gillar våra äppelkaksbollar.

malou efter tio tv4

Men underbart är som bekant kort. Efter tolv snabba minuter var det över. Lamporna släcktes och kamerorna riktades mot några andra spännande gäster. Och vi gick långsamt hem över Gärdet, kånkande på vår mixer, jordärtskockor och gröna bananer. Men utan äppelkaksbollar. För de tog Lars med till labbet.

Se hela klippet här.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden här

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Nathalie skriver:

    Hej,
    Jag verkligen älskar den hör positiva stämningen kring maten ni har. Gillar inte riktigt Ann Fernholm inlägg får mest ångest av dem, men de är bara min åsikt.

    Har en fråga också om ni inte kan göra ett inlägg där alla får tipsa om sina bästa tips i mat väg? Kommer ihåg att ni gjorde det med mellis tips nån gång, det var inspirerande. För tror alla har sina små favvo kombinationer som gör det lättare/ godare.

  2. Hej! Har tänkt testa börja laga mat i lägre temperatur som ni rekommenderar, men undrar då hur man vet hur varm spishällen är på 3an eller 4an t.ex. Har induktionshäll och har siffra 1-9 men vad ska man använda, det står ju inte gradantalet?

    Mvh Nicole

    1. Food Pharmacy skriver:

      Lite olika det där men brukar köra på allt mellan ettan och femman typ.

  3. Therese skriver:

    Det finns ju massor med stammar av mjölksyrabakterier och de har olika funktioner som jag förstått det. Jag har ett överaktivt immunförsvar och låggradiga inflammationer och är ute efter mjölksyrabakterier som dämpar immunförsvaret. Vet ni vilka bakterier som gör just detta?

  4. Bra fråga Therese! Men jag saknar ett svar på den, vill också veta.

Kommentera

Lämna ett svar till Food Pharmacy Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.