fbpx Print

Gyllene durrasallad med pumpa

Scale

Ingredienser

1 stor butternutpumpa

2 dl durra

2 tsk färsk gurkmeja

200 gram grönkål

100 gram brysselkål

1 näve färsk persilja + extra till garnering

1 tsk äppelcidervinäger

1 stort rött vinteräpple

2 msk kallpressad olivolja

flingsalt

Nötig avokadoröra:

2 avokados

1/2 clementin

1 dl sötmandlar

havssalt och nymalen svartpeppar

Lingonvinägrette:

2 msk lingon

2 msk kallpressad rapsolja

2 msk äppelcidervinäger

1 msk honung

havssalt

Instruktioner

Värm ugnen till 100 grader. Tvätta pumpan, dela på mitten, gröp ur kärnorna och skär resten i bitar. Skalet behöver du inte ta bort, välj själv om du tycker det är godast med eller utan. Ringla över lite olja och ställ in mitt i ugnen. Baka i cirka 50-60 minuter, tills bitarna är mjuka och söta. Ju mindre bitar = ju kortare tid i ugnen. Enkel matte!

Koka durran enligt anvisningen på förpackningen, riven färsk gurkmeja och havssalt.

Ta bort den hårda stammen på grönkålen, skär bort rotbiten från brysselkålen och ta bort de grövsta stjälkarna på persiljan. Skölj och hacka grönkål och persilja grovt, strimla brysselkål.

Ringla över olivolja, vinäger och strö över en nypa salt. Massera väl, tills kålen blir len och glansig.

Dela, gröp ur och kärna ur avokadon. Hacka mandlarna grovt. Pressa clementinjuicen. Mosa ihop allt till en bitig röra, smaka av med salt och peppar. Skär äpplet i skivor.

Blanda den masserade kålen, durran och pumpan. Fördela på fyra tallrikar. Toppa med äpple, avokadoröra och ringla över vinägretten. Garnera gärna med lite extra persilja.