Livepodd – Food Pharmacy

Podd

Post image

Livepodd

Först och främst: glad Lucia! Har tillbringat morgonen att brygga kaffe till treornas klasskassa och fingrarna börjar precis tina upp efter att ha stått utomhus i en och en halv timma.

I alla fall. Vi föreläser som bekant en hel del, och för att föreläsningarna inte ska börja gå på rutin så kastade vi in formatet i torktumlaren i går och tryckte på start. Eller så här: Schibstedt frågade om vi ville spela in en podd i samband med vår föreläsning hos dem. Så vi tog rygg vår praktikant Sebastian, begav oss till Klarabergsviadukten och spelade in vår podd inför publik.

Snacka om simultankapacitet. På bilden ovan ser du när publiken börjar strömma till, och bara några minuter senare var hela lokalen knökfull. Hur kul som helst! Sebastian intervjuade oss och publiken fick ställa frågor. Historien om Food Pharmacy togs från allra första början. Hur kommer det sig att en statsvetare och en copywriter bytte bana mitt i livet och kastade ut chipsen för att ersätta dem med grönkål? Detta och mycket mer i Food Pharmacy-poddens tionde avsnitt som du hittar här och här.

Och nästa onsdag kommer allt att vara som vanligt igen. Då blir det julbordsavsnitt för hela slanten. Missa inte detta härliga!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden här.


I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Hej!

    Har en fråga till podden! (Kan vara så att den besvarats tidigare i blogg/podd och jag inte hittat det…)

    Har på senare tid lagt om min kost en hel del. Bland annat lagt till mycket bönor, råa/fermenterade grönsaker (olika former av kål, broccoli och blomkål). Med andra ord, jag försöker äta mer grönsaker och fibrer. Äter också i mindre utsträckning gluten och socker. Vad jag undrar över är hur avföring/gaser ska vara för en med en bra tarmflora? Jag upplever ofta att i perioder då jag äter sämre (halvfabrikat och socker) så säger min mage ifrån och jag blir gasig och behöver bajsa flera gånger om dagen. När jag äter bättre blir jag mindre gasig och bajsar en gång om dagen. Alltså, min mage verkar säga till vad den uppskattar att få i sig. Hur hänger avföring ihop med tarmfloran? Vad är normalt, och vad är indikationer på att något i kosten är fel, eller mindre bra?
    Efter en period av 10 veckor med ökat intag av fibrer och minskning av gluten/socker känner jag mig mer gasig än någonsin. Tycker att jag borde vant mig vid de råa grönsakerna vid det här laget. Tyder gaserna på att jag gör något fel?

    Tack för en bra podd!

  2. Toppenbra podd, igen!
    Ny kokbok?? Jippi, när?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.