fbpx Print

Nötfria granolarutor med kanel

Scale

Ingredienser

1 dl pumpakärnor

1 dl solroskärnor

1 dl havregryn

1 dl kokosflingor

1 msk malen kanel

1 tsk vaniljpulver

2 krm havssalt

4 urkärnade dadlar, gärna medjooldadlar

2 msk ljus tahini

1 msk kallpressad kokosolja

Instruktioner

Kärna ur dadlarna och mixa dem med alla torra ingredienser till ett smul. Tillsätt tahini och kokosolja (och eventuellt 1 msk vatten om degen känns för torr).

Tryck ut degen mellan ett dubbelvikt bakplåtspapper till en kvadrat, cirka 1 cm tjock. Ställ i kylen i minst 30 minuter. Ta ut och skär i rutor. Pudra extra kakao över. Servera väl kylda.

Anteckningar

TIPS!

Mixa gärna i 2 msk kakaonibs i slutet av mixningen för en mumsig chokladtouch!