Tarmflorans nyårslöfte – Food Pharmacy

Podd, Food Pharmacy

Post image

Tarmflorans nyårslöfte

I dag pausar vi jullovet en liten stund och går in i studion för att avslöja årets nyårslöfte. Och det är inte vilket nyårslöfte som helst utan världens enklaste tips för att boosta tarmfloran varje dag. Vad det är? Ja, det får du som vanligt veta om du lyssnar på avsnittet.

Hej förresten, och god fortsättning. Vi börjar bli så där lagom julsåsiga, snittar tio timmar sömn varje natt och återhämtar oss sakta men säkert. Som du säkert redan har märkt så kommer vi att sänka tempot på bloggen något under jullovet, men utlovar i alla fall 2-3 inlägg i veckan (i stället för fem). Vila är nämligen minst lika viktigt för tarmfloran som fibrer är.

Men nog om oss nu. In och lyssna på dagens avsnitt här eller här! Det är bara tio minuter långt i dag så du hinner ta det på väg till sopsorteringen, när du dammsuger barr under granen (glöm inte fylla på nytt vatten när du ändå är i farten) eller ger dig hän nya julklappspusslet.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Anna Hackman skriver:

  Hej, tack för alla goda tips och råd om tarmfloran. Älskar er bok och har gett den i gåva åt många av mina vänner. Jag undrar dock över en sak, som jag nyligen läste om, då ni förordar grönkål i smoothies. Läste att rå grönkål är en sk.sköldkörtelrubbande (eng. goitrogenic) grönsak. D.v.s. då den äts rå kan den förhindra upptaget av jod i sköldkörteln. Så om jag förstått saken rätt kan överdriven (läs daglig) konsumtion av rå grönkål över en längre period, leda till sköldkörtelproblem. Detta gäller speciellt sådana som redan har nedsatt sköldkörtelfunktion. Förstod att även gravida borde hålla sej till lägre doser av dessa råa grönsaker, till vilka hör bl.a. broccoli, brysselkål, vitkål, blomkål osv. (källa:https://chriskresser.com/do-raw-vegetables-hurt-your-thyroid-health/)
  Gott Nytt År
  från
  Anna

 2. Margareta Fogelberg skriver:

  Det låter så trevligt med er podd som ni ju har haft ett tag.Tyvärr kan jag inte lyssna på den för jag är vid det här laget nästan döv men det är en nullitet i sammanhanget. Jag har haft enorm glädje och nytta av kostråden i era böcker men framförallt prof. Bengmarks synbiotika som jag tror har botat min IBS-mage och hållit undan uretriten.
  Nu önskar jag er båda allt gott för det nya året och mycken lust och energi att fortsätta på den inslagna vägen.
  Många varma tankar till er från Margareta 80+ i Särö.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.