En solskenshistoria #sjukmat – Food Pharmacy

Frisk mat

Post image

En solskenshistoria #sjukmat

Den senaste månaden har tuggat på precis som alla andra månader minus den lilla detaljen då att vi fått tusentals glada mejl och hejarrop och, för att vara exakt, nästan 6000 likes på Sjuk Mats nystartade Facebook-sida. Åh boy, vad många historier som trillat in! De flesta tyvärr av pulvermos- och saftsoppskaraktär, men faktiskt några solskenshistorier också.

Tada! Det här är de senaste instabilderna från ett äldreboende i Täby som heter Vardaga Silverpark. När man tittar på bilderna (som de alltid hashtaggar med #sjukmat för då hamnar de automatiskt på sjukmat.se) tror man först att man hamnat på en av Sveriges största matkonton. Och när man sedan läser deras menyer känns det som att man sitter på Mathias Dahlgrens Rutabaga. Ena dagen är det grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde, persilja och blandade rostade frön. Andra dagen är det krämig tomatsoppa med hemgjord pesto och nybakat bröd. På kvällarna serveras brownies på svarta bönor, och varje dag erbjuds färsk frukt och smoothies.

Vilka mathjältar de är! Och vilket enastående bra exempel på att det visst går att servera färsk, näringsrik mat för samma peng som det går att servera pulversoppor och konserverade päronhalvor för.

Det krävs bara kunskap. Och massa härliga grönsaker i mängder av olika färger.

Det enda du behöver för att själv delta i uppropet är att gilla den här Facebook-sidan. Klicka bums så är du med på tåget! Allt som hashtaggas med #sjukmat på Instagram och Twitter hamnar automatiskt på sjukmat.se. När vi samlat in 10 000 berättelser kommer vi personligen att överlämna dessa till socialministern som är ansvarig för frågor rörande folkhälsan. Så taggade på detta!

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.