Grodda steg-för-steg – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Grodda steg-för-steg

fav

Det här med att grodda. Varför har vi inte börjat tidigare? Med rätt utrustning är det ju hur enkelt som helst. Och dessutom är det nyttigt. När frön, linser och bönor groddas blir mineraler och proteiner lättare för kroppen att ta upp än om man kokar dem eller äter dem råa. Och som körsbäret på toppen så är de flesta groddarna i sig rika på vitamin B och C.

Här nedan hittar du en idiotsäker steg-för-steg-guide till hur du kommer igång med att grodda. Printa ut den och sätt på kylskåpet, memorera den eller tatuera den på valfri kroppsdel (du har så klart sista ordet här men helst inte i svanken, blir så opraktiskt att behöva gå fram till spegeln varje gång du ska grodda).

Så här ser en sk groddburk ut, men har du ingen burk med sil så kan du använda en silduk, avklippt nylonstrumpa eller, enklast av allt, ett durkslag. Alla vägar bär till Rom (och groddar).

grodda

1. Lägg valfri böna, lins eller frö i blöt i 6-8 timmar.

grodda

2. Häll av vattnet och skölj bönorna/linserna/fröerna noggrant innan du lägger dem i en burk. Ställ burken upp och ner och låt vattnet rinna av.

grodda

3:1. Skölj groddarna två gånger om dagen, morgon och kväll, och ställ alltid burken upp och ner mellan sköljningarna.

3:2. Repeterar upp och ner-bilden för säkerhets skull.

grodda

4. Så här ser groddarna ut redan efter ett dygn. Se, det har börjat hända saker!

grodda

5. Och så här ser de ut efter två dagar (dvs efter fyra sköljningar). Ät på direkten eller förvara i kylen. Någon tumregel för hur länge de håller finns egentligen inte, men använd näsan och munnen för att avgöra om de är fräscha. Och ät upp dem så snart som möjligt.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.