fbpx Print

Morotssoppa med ingefära och grönkålspesto

Scale

Ingredienser

Morotssoppa

800 g morötter

8 dl vatten

4 dl kokosmjölk

2 cm färsk ingefära

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk paprikapulver

1 tsk malen kanel

1 msk äppelcidervinäger

Grönkålspesto:

100 gram grönkål

1 dl kallpressad olivolja

1 liten vitlöksklyfta

1 dl färsk persilja

1 tsk äppelcidervinäger

1/2 dl pumpakärnor

salt och svartpeppar

Topping

1 msk chiafrön

färsk koriander

Instruktioner

Skrubba och skär bort toppen på morötterna. Skala lök och vitlök. Tvätta ingefäran noga. Mixa alla ingredienser i din high speed blender med soppfunktionen (om du har en alltså) alternativt att du kör din mixern tills soppan är helt slät. 

Mixa ingredienserna till grönkålspeston med stavmixer till önskad pestokonsistens. Smaka av med salt och peppar. 

Servera soppan med en klick pesto och eventuellt färsk koriander. Strö över chiafrön.

Anteckningar

TIPS!

Pestotips deluxe! Servera överbliven pesto i en burk med tätslutande lock i kylskåp – håller sig i upp till två veckor.