Fem tips för en hälsosammare påsk – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Fem tips för en hälsosammare påsk

Påsken står för dörren och i vanlig ordning innebär det läckra påskägg, dignande bufféer och gula marsipankaniner. Men innan du svidar om till påskkärring vill vi påminna dig om att tarmbakterierna inte åker till Blåkulla bara för att det är påsk. Det hade kanske varit praktiskt, men så är tyvärr inte fallet. Om du behöver hjälp med frestelserna kan vi tipsa om vår rykande färska krönika i SvD Perfect Guide.

Varsågod, våra fem bästa tips för en hälsosammare påsk!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Kakaosmör va det enda som saknades i bollarna ????????

 2. Malin skriver:

  Hej!

  Det kanske ligger utanför ert område men i andan av temat sjukmat och som trogen food pharmacy läsare tänkte jag att denna fråga kanske ändå passar in. Min pappa lider som så många andra av cancer och har under sina turer på sjukhus fått uppleva den fruktansvärt undermåliga kosten som serverats där. Han har tyvärr inget eget matintresse och förstår inte fullt ut kostens inverkan på hälsan. I ett försök att få honom att äta bättre för att hans kropp ska orka slåss mot denna vidriga sjukdom så tvingade vi honom att prata med en dietist på sjukhuset. Av denne fick han rådet “du behöver energi, och om det enda du är sugen på är glass och chokladkakor så tryck i dig det, det spelar ingen roll hur mycket, bara du får i dig energi”. När jag fick höra detta blev jag ursinnig. Hur man kan säga åt en sjuk människa att trycka i sig socker och få denna att tro att det kommer att hjälpa hen att bli bättre är ju helt befängt. Efter detta såg vi till att han bokade en ny tid med en annan dietist på sjukhuset. Varpå han fick precis samma råd. Och tyvärr är han en av dem som tror, eller iallafall vill tro, på att detta är sanna och goda råd. Nu kan han ju sitta hemma och trycka i sig choklad utifrån doktorns ordination. Vem hade inte velat höra det när livet är som stormigast? Som anhörig känner man sådan enorm ilska och hjälplöshet när sjukvården sviker såhär då tyvärr ens egna ord inte väger lika tungt. Därför söker jag nu tips och råd från er, som är en källa som jag själv litar på, vad man som sjuk bör tänka extra på. Själv har jag sagt åt honom att socker är hans värsta fiende men det går ju rakt emot vad sjukvården har pumpat i honom. Skulle vara så fantastiskt om ni ville komma med tips eller kanske skriva ett inlägg om detta. Med tanke på att i princip alla någon gång i livet kommer att drabbas, direkt eller indirekt, av cancer (eller andra sjukdomar för den delen) så skulle jag tro att det är fler än jag själv som önskar ha en källa med tips och råd att hänvisa till. Någon med mer kunskap kring kost och goda bakterier och dess inverkan på kroppen än en själv.

  Ledsen för långt och luddigt inlägg. Och tack för en fantastiskt härlig blogg och podd.

  Malin

  1. Karin skriver:

   Hej Malin. Om du inte får något svar här, så kan jag tipsa dig om att kolla in Sanna Ehdin på facebook.Hon skriver mkt om detta med cancer och kost.
   Allt gott till dig och din Pappa.
   (Nu såg jag att ditt inlägg var gammalt, jag hoppas mitt svar ändå kan vara till nytta).
   /Karin

 3. Julia skriver:

  Hej! Hur är det med att dricka äpplecidervigäger när man fastar?
  Glad påsk☀️

 4. Mina barn fick en honungsmelon som påskägg av sin farfar, och ett ägg med russin. Dom är bara 3 och 4år så det går än så länge att hålla dom borta från godis. 🙂

  Kram Lisa

 5. Carina Hillbur skriver:

  Hej!
  Har ni några åsikter om kombucha, är det också bra för tarmfloran?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.