Grön smoothie som ger party i tarmfloran - Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

En grön smoothie som ger party i tarmfloran

fav

I dag tänkte vi slå ett slag för grön smoothie. Alltså den som görs på enbart grönsaker och ingen frukt. Inget ont om frukt, vi älskar frukt, men ibland vill vi inte ha den i vår smoothie. Tycker du att receptet nedan är för grönt så kan du naturligtvis börja med att lägga till en frukt (äpple? päron? banan? mango) för att sedan dra ner på mängden sötma allteftersom.

Naturligtvis finns det lika många recept på en grön smoothie som det finns varianter på sallader och soppor, men gemensamt för dem alla är att de brukar innehålla någon form av gröna blad (=party i tarmfloran). Och eftersom sommaren snart står för dörren så gör vi vår gröna smoothie med spenat och persilja i dag. Har det däremot hunnit bli höst när du läser det här inlägget så kan du med fördel byta ut persiljan mot mangold (och magtröjan mot stickad polo) och är det vinter så satsar du på grönkål och svartkål (och dricker den framför brasan).

Allt för att vara i säsong, baby.

Grön smoohie
(2 portioner eller förresten du klarar nog att dricka upp allt själv?)

1 gurka
2 stora nävar färsk persilja
1/2 citron
1 avokado
2 stora nävar bladspenat
5 dl vatten
is

Kör i en mixer tills slätt. Drick!

500 gram grönt om dagen
En grön smoothie är ju som bekant ett utmärkt sätt att få i sig stora mängder grönsaker vid ett och samma tillfälle. Livsmedelsverket rekommenderar att vi förtär 500 gram grönsaker per person och dag, men tyvärr kommer bara hälften av oss upp i hälften av det.

 

Tips!
Eftersom vi inte gillar att slänga mat så brukar vi ha i 1/4 av avokadokärnan i smoothien. Kärnorna i citronen går också bra att slägga ner. Däremot kan citronskalet ge en rätt bitter smak som alla inte diggar. Fast, smaken är ju som bekant som baken. Prova dig fram!

 

 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Print

Grön smoohie

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 glas 1x
Scale

Ingredienser

1 gurka

2 stora nävar färsk persilja

1/2 citron

1 avokado

2 stora nävar bladspenat

5 dl vatten

is

Instruktioner

Kör i en mixer tills slätt. Drick!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.