fbpx Print

Hemgjord currypasta

Receptcred: Therese Elquist

Scale

Ingredienser

2 schalottenlökar

1 vitlök olivolja

1 röd chili

4 cm färsk ingefära

3 medelstora bitar färsk gurkmeja

2 citrongräs

2 krukor koriander

2 msk hela korianderfrön

1 msk hel spiskummin

1 tsk havssalt

1/2 tsk svartpeppar

Instruktioner

Värm ugnen till 100 grader. Skala lök och vitlök och slå in dem i en stor bit bakplåtspapper tillsammans med olivolja. Baka dem i ugnen tills de är mjuka. Skölj av chilin under tiden (och ta eventuellt bort fröfästet och frön för en mildare smak). Tvätta ingefäran och gurkmejan noga. Strimla citrongräset.

Mixa alla ingredienser till en slät pasta. Förvara i en burk med tätslutande lock – då håller den upp till 1 vecka i kylen. Eller gör som vi – frys den i istärningsfack för perfekta portionsstorlekar att använda när currysuget faller på.