Sökes: Personer till studie om goda bakteriers inverkan på ADHD – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Forskning

Post image

Sökes: Personer till studie om goda bakteriers inverkan på ADHD

Det är ju inte första gången vi skriver om att Karolinska Institutet studerar huruvida tillskott av goda bakterier kan lindra besvär för barn med ADHD. Men eftersom studien nyligen har utökats till att även omfatta vuxna så lovade vi Catharina Lavebratt (på bild här ovanför) att flagga för att KI just nu söker personer mellan 5 och 50 år med diagnosen ADHD (men inte autism) som vill delta i studien.

Undersökningen genomförs vid PRIMA på Södermalm i Stockholm och innebär att du får behandling med tillskott av probiotika (mjölksyrebakterier) eller placebo under 9 veckor. Det kostar inget att delta och om du är intresserad av att vara med så kan du kontakta forskningssjuksköterskorna Åsa Söderström (asa.soderstrom@prima.se) eller Elin Skott (elin.skott@prima.se).

Det var det hela. Tycker att det här är jättespännande och hoppas att många anmäler sig!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.