Vegetariska köttbullar med fyra ingredienser – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Vegetariska köttbullar med fyra ingredienser

fav

Du som följer oss regelbundet vet hur svaga vi är för korta ingredienslistor. När vi insåg att dessa vegetariska köttbullar bara innehåller fyra ingredienser – groddade gröna linser, kokt bovete, vitlök och salt – började vi dregla. Dessutom – bägge barnen i testpanelen gav tummen upp till dem efter att ha provsmakat. Inte dåligt pinkat eftersom våra barn ibland kan vara rätt skeptiska till nya recept. Bara en sådan sak!

Om du planerar att grodda linserna själv så tar receptet fem dagar men det vågade vi så klart inte skriva i rubriken. Har du varken groddburk eller tålamod så kan du hoppa över det här momentet och köra på vanliga kokta linser. Inte provat detta eftersom vi älskar att grodda saker, stort som smått, men vårt förnuft säger oss att det bör gå fint.

(Hela receptet hittar du som vanligt längst ner.)

Börja med att grodda linserna. Skölj dem noggrant innan du lägger dem i groddburken. Skölj igenom varje dag. Skörda efter fem dagar.

Koka bovetet. Följ instruktionerna på paketet med låt gärna bovetet blir lite lätt överkokt och mjukt (till skillnad från alla andra dagar i veckan då vi föredrar al dente).

Mixa med två vitlöksklyftor och lite salt. Rulla till bollar som du steker på låg temperatur i valfri olja. Ta av dom från spisen när de ser lagom gyllengula ut. Haka inte upp dig på att de känns lite mjuka inuti, det rättar till sig när de fått svalna.

Servera med valfritt tillbehör. På bilden ser du vår morotspasta med sting i basen, receptet görs på bl a cashewnötter, curry, dadlar och cayennepeppar och finns i den här härliga kokboken.

Print

Vegetariska köttbullar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 20 stycken 1x
Scale

Ingredienser

1 dl gröna linser

2 dl helt bovete

2 vitlöksklyftor

en nypa salt

Instruktioner

Börja med att grodda linserna. Skölj dem noggrant innan du lägger dem i groddburken. Skölj igenom varje dag. Skörda efter fem dagar.

Koka bovetet. Följ instruktionerna på paketet med låt gärna bovetet blir lite lätt överkokt och mjukt (till skillnad från alla andra dagar i veckan då vi föredrar al dente).

Mixa med två vitlöksklyftor och lite salt. Rulla till bollar som du steker på låg temperatur i valfri olja. Ta av dom från spisen när de ser lagom gyllengula ut. Haka inte upp dig på att de känns lite mjuka inuti, det rättar till sig när de fått svalna. Servera med valfritt tillbehör.

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Jag behöver inte koka de groddade linserna, eller?

  2. Christer Heed skriver:

    Groddade linser är klara att äta! Många år sedan jag groddade. Dags igen! Food P. Inspirerande läsning. Ert program i meny startade min resa med göda de goda bakterierna med grön smoothie. Har lagt till riven rödbeta. Är i högt blodtryck riskåldern.

  3. Annette skriver:

    Ska testa, men namnet?…..vegetariska KÖTTbullar? ????

    1. Food Pharmacy skriver:

      Det där är enbart för att folk ska hitta till receptet. Oerhört många som söker på vegetariska köttbullar. Förstår dock precis din kommentar, du har en poäng.:)

  4. Ann-Christine Baar skriver:

    Varför envisas ni med att kalla vegetariska rätter för vegetariska köttbullar mm ??? From idag är det förbjudet i Frankrike att kalla vegetariska rätter för tex vegokorv, vegokött mm. Vego är gott nog tycker jag och tydligen tycker de så i Frankrike också.

    Bästa hälsningar från en imponerad följare av Food farmacy.
    grön och gul varje morgon sen jag kom i kontakt med er filosofi.

    tack för det
    Ann-Christine Baar
    Numera halvtidsboende i Spanien, där det finns underbara gröna saker och frukter i alla färger. Har tex möjlighet att plockat mina egna obesprutade citroner och apelsiner i en underbar lund. Fast nu är säsongen slut fast kommer igen till hösten.

    1. Food Pharmacy skriver:

      GUD så härligt det låter. Ang din fråga så är det enbart för att folk ska hitta till receptet! Det är så oerhört många som söker på vegetariska köttbullar nämligen, och då vill man ju att de ska hitta rätt. Förstår dock precis din kommentar, du har en poäng.:)

  5. Carina Bengtsson skriver:

    Om jag inte vill/kan/hinner grodda själv, är det då 6dl okokta gröna linser som gäller i receptet? Tacksam för hjälp ????

    1. Food Pharmacy skriver:

      Njä, då blir det nog snarare 6 dl kokta linser och lite mindre bovete gissar vi!

  6. Groddade 1 dl gröna linser och kokade 2 bovete, men när jag mixade allt blev det en lös smet som inte alls gick att steka… Vad kan jag ha gjort för fel?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Hm … Ta mindre bovete nästa gång. Blev det cirka 6 dl linser när de var färdiggroddade?

  7. Okej, ska prova det! 🙂 Ja, minst 6 dl blev det (alltså när de låg ganska löst i en behållare, inte ihoptryckta eller så).

  8. Lisa Kirkwood skriver:

    I wish I spoke your language 🙂 . I have so much to learn from you all. I bet you will be able to at least read this one line…

    “Have a lovely day”

    Lisa

  9. Josefine skriver:

    Vad tror ni om att ta durrakorn istället för bovete? Råkar vara det jag har hemma nämligen 🙂

  10. Elisabeth skriver:

    Är det färdigkokade eller torra bovete kärnor ni menar i receptet.?

Kommentera

Lämna ett svar till Lisa Kirkwood Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.