fbpx Print

Pom & Floras chokladbollar med gurkmeja

Scale

Ingredienser

1⁄2 dl mandel

1⁄2 dl cashewnötter

1⁄2 dl hasselnötter

1 1⁄2 msk kokosolja

1 msk raw kakaopulver

6 torkade dadlar, urkärnade

4 torkade aprikoser

1 msk tahini

1 dl riven kokos

2 tsk gurkmeja

Instruktioner

Mixa nötterna i en matberedare eller en high speed blender till ett grovt mjöl. Smält kokosfettet i en kastrull, tillsätt kakao och låt svalna. Använd mixern igen och mixa dadlar, aprikoser och tahini med chokladkokosoljan till en smet. Lägg över i en bunke och tillsätt nötmjölet. Blanda ihop och låt stå 10 minuter, rulla sen till bollar.

Lägg riven kokos och gurkmeja i en liten skål. Blanda ihop. Rulla bollarna i kokosblandningen. Bjud, ät och fira!