fbpx Print

Auberginerullader med tomat- och paprikaröra

Scale

Ingredienser

4 auberginer

1 näve ruccola

2 ekologiska paprikor

2 medelstora kvisttomater

2 små vitlöksklyftor

1 dl solroskärnor

2 msk kallpressad olivolja

2 nävar färsk persilja

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Skölj och hyvla auberginerna i tunna skivor, ca 1/2 cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper, salta lätt och låt vila i 15 minuter. Torka av vätskan som bildats med hushållspapper. Ånga auberginen i 2 minuter. Lägg upp på ett fat och låt svalna helt så att de får ånga av (annars kan de bli blöta).

Dela och gröp ur kärnhuset från tomaten, och dela och ta bort fröna från paprikan. Skär paprikor och tomat i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Mixa alla ingredienser, förutom persiljan, till en bitig röra i matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt persiljan (spara lite till garnering) och pulsa några gånger. Smaka av med salt och peppar. Känns röran för torr kan du tillsätta lite mer olivolja.

Lägg ut en aubergineskiva på en skärbräda. Släng på lite ruccola, en klick tomatröra och lite persilja längst ut och rulla ihop. Gör likadant med resterande bitar. Lägg upp på ett fat.

Voilá! Garnera gärna med lite extra färska örter och gör dig sedan redo att hugga in.