Hjälp oss sprida #friskmat - skicka oss till Almedalen! – Food Pharmacy

Frisk mat

Post image

Hjälp oss sprida #friskmat – skicka oss till Almedalen!

Idag serveras mat som ofta är både näringsfattig och oaptitlig inom vård, skola och äldreomsorg. Det vill vi gärna ändra på.

I januari lanserade vi på Food Pharmacy #sjukmat, ett ideellt initiativ som vi nyligen stöpt om till #friskmat. Fyra månader har nu gått och gensvaret har varit enormt. Såväl privatpersoner som beslutsfattare och politiker på allra högsta nivå ställer sig bakom initiativet och bekräftar att det behövs. Vi är alla överens om att vi måste hjälpas åt för att vända den rådande utvecklingen av livsstilsrelaterade sjukdomar. Läs gärna vårt manifest här.

Vi vet att det går att leverera näringsrik och bra mat för de redan tillgängliga skattemedlen. Vi vet också att det är många av er som följer oss som vill bidra. Därför fokuserar vi nu på konkreta insatser som kan göra skillnad ute på förskolor och skolor, i sjukvården och på äldreboenden – och alla kan vara med och dra sitt strå till stacken. Snart bygger vi till exempel friskmat.se, något som du kan höra mer om i avsnitt #33 av vår podcast: foodpharmacy.se/podd

Vårt nästa steg är att ta den här frågan till Almedalen. Det är valår och Almedalen är en jätteviktig arena att synas på för att få upp ämnet på den politiska agendan (där det tydligen inte är så coolt att prata om långsiktiga projekt som det här – men det ska vi ändra på!).

 

Vi åker dit med ett tydligt och mätbart mål. Vi vill att minst 50 politiker och beslutsfattare ska uttrycka sitt stöd för #friskmat, och vi åker inte därifrån förrän det målet är uppnått.

Men hur kommer vi till Almedalen? Vi gör ju detta helt ideellt? Hur sjutton ska vi få ihop allt med tält, flyers och posters? Jo, med er hjälp naturligtvis! Vi vill crowdfunda vår satsning i Almedalen och därför vänder vi oss nu till er, kära följare, bidragslämnare och eldsjälar.

Vad får du när du hjälper oss dit?

Förutom mer #friskmat i den offentliga sektorn, såklart, så kommer alla få ett stort TACK. Som bidragsgivare får du välja om du vill stå med på vår tack-lista (både som privatperson och organisation). Ert namn kommer då synas tillsammans med oss i Almedalen och i våra sociala kanaler. I slutet av sommaren kommer alla som bidragit bli inbjudna till ett mer personligt event. Vi återkommer med mer information kring det längre fram.

Så – nu håller vi tummarna för att vi får ihop de 150 000 kr som vi behöver för att ro detta i land. Lämna ditt bidrag på till #friskmat här på gofundme.com.

Ett stort tack för att vi hjälps åt att förändra.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.