fbpx Print

Bananbröd

Scale

Ingredienser

3 ägg

420 g kokosyoghurt (Alpro har en variant)

1 1/4 dl kokosolja, smält

1 1/2 dl kokossocker

1/2 vaniljstång, frön

1 ekologisk citron, zest

3 + 1 banan

110 g kokosmjöl

160 g mandelmjöl

3 tsk bakpulver

2 msk chiafrön

Instruktioner

Sätt ugnen på 160 grader (varmluft). Blanda ägg, kokosyoghurt, kokosolja, kokossocker, vaniljfrön och citronskal i en bunke. Mosa 3 bananer och blanda med kokosmjöl, mandelmjöl, bakpulver och chiafrön. Rör ihop äggblandningen med bananblandningen.

Smörj en limpform med lite kokosolja och häll i smeten. Dela den sista bananen på längden och lägg den på smeten. Baka bananbrödet mitt i ugnen i cirka 55 minuter. Testa med en sticka i mitten av kakan så att du är säker på att den är färdigbakad innan du tar ut den.