fbpx Print

Muhammara

Scale

Ingredienser

2 st röd paprika

1/2 aubergine

1 dl pumpakärnor

1/2 dl olivolja

1 tsk spiskummin

1/2 röd chili

citron, zest & saft

1 vitlöksklyfta, riven

färsk koriander, finhackad

salt

Så här gör du

Sätt ugnen på varmluft, 150 grader. Dela paprikorna och auberginen i bitar och lägg i en ugnfastform tillsammans med pumpakärnorna och olivoljan. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om någon gång eller två. Ta ut från ugnen, strö över spiskummin och låt svalna.

Mixa paprikabitarna och auberginen tillsammans med den röda chilin i en high speed blender (alternativt en stark stavmixer) till en slät röra. Smaka av med salt, citron, vitlök och färsk koriander. Servera med knippmorötter, rädisor, röd spetskål, endive och dadlar. Och valnötter så klart, om du inte är allergisk.