Print

Världens bästa smulpaj med jordgubbar och rabarber

Scale

Ingredienser

Smultopping:

1 1/2 dl riven kokos

1 1/2 dl mandelmjöl

1 dl hel mandel

5 medjooldadlar, urkärnade

1 msk kallpressad kokosolja, smält

2 krm malen kardemumma

1 krm äkta vaniljpulver (valfritt)

1 krm flingsalt

Fyllning:

1/2 liter jordgubbar

2 rabarberstjälkar

1 msk kallpressad kokosolja, smält

Till servering:

Färsk mynta

Kokosgrädde

Instruktioner

Värm ugnen till 100 grader. Snoppa och skiva de jordgubbar som (förhoppningsvis) finns kvar. Ansa rabarbern och skär i tunna skivor. Blanda runt i en ugnsform tillsammans med oljan.

Mixa alla ingredienser till smultoppingen till ett smul i matberedaren eller din high speed blender. Det är extra gott om du har kvar lite större mandelbitar, så lägg gärna i de hela mandlarna sist och pulsa några gånger. Smaka gärna av smulet också, lika bra!

Fördela smulet över ugnsformen, och ställ in i mitten av ugnen. Baka i 60-70 minuter, tills smulet fått en lätt gyllene färg och fyllningen mjuknat – och allt doftar alldeles underbart.

Toppa pajen med färsk mynta och servera eventuellt med vispad kokosgrädde. Vill du inte det så äter du den bara som den är!

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.