fbpx Print

Världens bästa smulpaj med jordgubbar och rabarber

Scale

Ingredienser

Smultopping:

1 1/2 dl riven kokos

1 1/2 dl mandelmjöl

1 dl hel mandel

5 medjooldadlar, urkärnade

1 msk kallpressad kokosolja, smält

2 krm malen kardemumma

1 krm äkta vaniljpulver (valfritt)

1 krm flingsalt

Fyllning:

1/2 liter jordgubbar

2 rabarberstjälkar

1 msk kallpressad kokosolja, smält

Till servering:

Färsk mynta

Kokosgrädde

Instruktioner

Värm ugnen till 100 grader. Snoppa och skiva de jordgubbar som (förhoppningsvis) finns kvar. Ansa rabarbern och skär i tunna skivor. Blanda runt i en ugnsform tillsammans med oljan.

Mixa alla ingredienser till smultoppingen till ett smul i matberedaren eller din high speed blender. Det är extra gott om du har kvar lite större mandelbitar, så lägg gärna i de hela mandlarna sist och pulsa några gånger. Smaka gärna av smulet också, lika bra!

Fördela smulet över ugnsformen, och ställ in i mitten av ugnen. Baka i 60-70 minuter, tills smulet fått en lätt gyllene färg och fyllningen mjuknat – och allt doftar alldeles underbart.

Toppa pajen med färsk mynta och servera eventuellt med vispad kokosgrädde. Vill du inte det så äter du den bara som den är!