Almedalen, posters och Saltå Kvarn – Food Pharmacy

Frisk mat

Post image

Almedalen, posters och Saltå Kvarn

Nu är vi snart hemma i stugan (och helt slut) efter en lång och givande dag i trädgården på Mellangatan 15 i Visby. Stort tack till alla eldsjälar, beslutsfattare och medkämpar som har tittat förbi, skrivit under namninsamlingen och visat att ni står bakom #friskmat. Det är tydligt att det inte bara är vi som vill att den skattefinansierade maten som serveras i vård, skola och omsorg ska vara både god och näringsrik. Tusen tack för alla intressanta samtal och för att ni delar med er av era erfarenheter, projekt och visioner. Vilken dag!

Morgonen började med uppsättning av posters. Ju fler desto bättre. Som ni ser har vi mängder med hoprullade posters som vi tänker att ni ska komma och hämta och sätta upp hemma i sovrummet, eller varför inte på arbetsplatsen, i yogastudion eller utanför den lokala mataffären. Ta några extra och ge bort i present också när ni ändå är i farten. På baksidan av affischen berättar vi mer om #friskmat och vad vi står för.

Som ni kanske vet delar vi trädgården tillsammans med våra kära vänner på Saltå Kvarn och i eftermiddags bjöd de in till Almedalens godaste mingel. Ni förstår själva hur mycket trevligare det är att diskutera #friskmat i den offentliga sektorn när det serveras lyxiga alkoholfria drinkar, rödbetshummus på fröknäcke, vattenmelongazpacho, och torkade frukter och bär. Tack Saltå Kvarn för att ni vill göra det här tillsammans med oss.

Efter några timmars sömn i våningssängarna startar vi morgondagen med en #friskfrukost tillsammans med Saltå Kvarn. Kom förbi mellan 8.30-9.30 för att lyssna på spännande samtal, ställa frågor och prata med oss om maten i den offentliga sektorn. Vi bjuder på frukost!

Tack för idag, Almedalen!

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Maria skriver:

    Jag skulle vilja veta vad ni har för tips på vad man kan ge en 3åring med feber som matvägrar och knappt vill dricka nånting. Om man ringer 1177 så säger dom bara: Glass glass glass i mängd och saft att dricka. Proppa i honom chips och bullar bara han äter Osv osv. Men det känns ändå fel för mig när jag gärna skippar allt sånt helt. Vad säger ni?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Gör en nice cream – mixa fryst banan och lite bär eller varför inte en frisk mango-smoothie?

  2. Tack för ert engagemang – det är så viktigt!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.