1 mellanstort blomkålshuvud
1 kruka färsk persilja
4 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
1 röd chili juicen från
1/2 citron
1 msk äppelcidervinäger
1 dl olivolja
2 msk färsk (finhackad) oregano
salt
Lägg allt förutom blomkålen i mixern och kör tills du har en någorlunda slät sås. Voilà, chimichurri!
Ta bort löven från blomkålen (släng dem inte utan spara dem och lägg i din smoothie istället) och skär blomkålen i fyra “stekar”. Här är det viktigt att få med stammen i samtliga stekar så att de håller ihop.
Pensla blomkålen med en matsked (eller mer) chimichurri och lägg dem antingen 1) i en ugnsfast form i ugnen eller 2) på grillen. Om du kör på alternativ 1 så är det cirka 150 grader på ugnen som gäller, i strax under en timme. Men kolla blomkålen ofta och experimentera gärna med att sänka värmen på ugnen – ju lägre temperatur desto bättre!
Om du kör på alt 2 så är det cirka 5 minuter på vardera sida som gäller (eller tills blomkålen blir lagom mjuk, helt enkelt). Men vänta naturligtvis tills det är grönt ljus för grillning igen. Bon appétit!
Find it online: https://foodpharmacy.se/2018/07/blomkalsstek-med-chimichurri/