Print

Blomkålsstek med chimichurri

Scale

Ingredienser

1 mellanstort blomkålshuvud

1 kruka färsk persilja

4 vitlöksklyftor

1 schalottenlök

1 röd chili juicen från

1/2 citron

1 msk äppelcidervinäger

1 dl olivolja

2 msk färsk (finhackad) oregano

salt

Instruktioner

Lägg allt förutom blomkålen i mixern och kör tills du har en någorlunda slät sås. Voilà, chimichurri!

Ta bort löven från blomkålen (släng dem inte utan spara dem och lägg i din smoothie istället) och skär blomkålen i fyra “stekar”. Här är det viktigt att få med stammen i samtliga stekar så att de håller ihop.

Pensla blomkålen med en matsked (eller mer) chimichurri och lägg dem antingen 1) i en ugnsfast form i ugnen eller 2) på grillen. Om du kör på alternativ 1 så är det cirka 150 grader på ugnen som gäller, i strax under en timme. Men kolla blomkålen ofta och experimentera gärna med att sänka värmen på ugnen – ju lägre temperatur desto bättre!

Om du kör på alt 2 så är det cirka 5 minuter på vardera sida som gäller (eller tills blomkålen blir lagom mjuk, helt enkelt). Men vänta naturligtvis tills det är grönt ljus för grillning igen. Bon appétit!

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.