fbpx Print

Blomkålsstek med chimichurri

Scale

Ingredienser

1 mellanstort blomkålshuvud

1 kruka färsk persilja

4 vitlöksklyftor

1 schalottenlök

1 röd chili juicen från

1/2 citron

1 msk äppelcidervinäger

1 dl olivolja

2 msk färsk (finhackad) oregano

salt

Instruktioner

Lägg allt förutom blomkålen i mixern och kör tills du har en någorlunda slät sås. Voilà, chimichurri!

Ta bort löven från blomkålen (släng dem inte utan spara dem och lägg i din smoothie istället) och skär blomkålen i fyra “stekar”. Här är det viktigt att få med stammen i samtliga stekar så att de håller ihop.

Pensla blomkålen med en matsked (eller mer) chimichurri och lägg dem antingen 1) i en ugnsfast form i ugnen eller 2) på grillen. Om du kör på alternativ 1 så är det cirka 150 grader på ugnen som gäller, i strax under en timme. Men kolla blomkålen ofta och experimentera gärna med att sänka värmen på ugnen – ju lägre temperatur desto bättre!

Om du kör på alt 2 så är det cirka 5 minuter på vardera sida som gäller (eller tills blomkålen blir lagom mjuk, helt enkelt). Men vänta naturligtvis tills det är grönt ljus för grillning igen. Bon appétit!