Äppelknyckarpaj med kanel, havregryn och knyckta äpplen

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Äppelknyckarpaj med kanel, havregryn och knyckta äpplen

fav

I dag ska vi baka äppelpaj, men inte vilken äppelpaj som helst utan en äppelknyckarpaj på knyckta äpplen. Så ta på dig slokhatten och stick ut och knyck, så ses vi här om en stund igen.

äppelknyckarpaj

Bra jobbat! Lägg upp dagens fångst på bordet och tacka Moder Jord.

äppelknyckarpaj

Skiva äpplena i lagom bitar (cirka 1×1 cm om man ska vara petig) och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med lite kanel. Du behöver INTE skala äpplena om du inte vill – som bekant sitter mycket av nyttigheterna i skalet så vill du näringstoppa pajen låter du skalet sitta kvar.

äppelknyckarpaj

Dags för smulet! Blanda 3 1/2 dl havrgryn, 1 tsk kanel, 1 tsk vaniljpulver, 3 msk honung och 45 gram kokosolja i en bunke och gojsa runt med händerna. Fördela smulet (läs: kladdet) över äppelbitarna och ställ in i ugnen på cirkus 150 grader tills gyllene, cirka 30 minuter.

äppelknyckarpaj

Hängde du med? Om inte så kommer här en liten repetition:

Äppelknyckarpaj
(8 portioner)

6 knyckta äpplen
3 1/2 dl havregryn (glutenfria vid behov)
1-2 tsk kanel
1 tsk äkta vaniljpulver
3 msk honung
45 g kokosolja

Sätt ugnen på 150 grader. Skölj och skär äpplena i klyftor och blanda med 1 tsk kanel (vet att vi skalar äpplena på bilden men absolut inget måste). Lägg sedan i en ugnsfast pajform. Gör smuldegen genom att blanda resten av ingredienserna i en bunke och gojsa runt med händerna. Fördela smuldegen över äppelbitarna och ställ in i ugnen tills gyllene, cirka 30 minuter.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Äppelknyckarpaj

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 paj 1x
Scale

Ingredienser

6 knyckta äpplen

3 1/2 dl havregryn (glutenfria vid behov)

12 tsk kanel

1 tsk äkta vaniljpulver

3 msk honung

45 g kokosolja

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Skölj och skär äpplena i klyftor och blanda med 1 tsk kanel (vet att vi skalar äpplena på bilden men absolut inget måste). Lägg sedan i en ugnsfast pajform. Gör smuldegen genom att blanda resten av ingredienserna i en bunke och gojsa runt med händerna. Fördela smuldegen över äppelbitarna och ställ in i ugnen tills gyllene, cirka 30 minuter.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.