5 tips på vad du kan lyssna på i september – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

5 tips på vad du kan lyssna på i september

De senaste veckorna har Lina börjat klaga på att hon hör dåligt, men Mia misstänker att det bara är en ursäkt för att få lite lugnt och tyst omkring sig. Oavsett hörsel så vill vi rekommendera fem fina saker att lyssna på i september, medan vädret fortfarande bjuder in till långa friska promenader (länkarna ligger i samtliga rubriker).

Avsnitt #50 “Hallonglassar, allmänbildningstest och Linas fransman”
I det senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden (släpptes igår) hakar vi upp oss på att en helt vanlig Magnumglss innehåller inte mindre än 32 ingredienser och förlorar oss helt i skummjölkspulver- och sockerlandet. När stämningen är som godast spänner Lina plötsligt ögonen i Mia och slänger fram ett allmänbildningstest under henne nästipp, varpå Mia börjar svettas ymnigt. Hur det gick? Det får du veta om du lyssnar på podden.

Avsnitt #3 av “A Healthy Life”
Den här veckan blev vi intervjuade av vår kompis Ulrika Holm som grundat Blueberry, i hennes rätt så nya podd: “A Healthy Life”. Det blev föga oväntat ett samtal om tarmbakterier, varför frukt och grönt är så viktigt i vår kost och så några konkreta tips på det om hur vi ska göra för att börja äta hälsosammare. Dessutom utmanade Ulrika våra smaklökar. In och lyssna!

P3 Dystopia “Den postantibiotiska eran”
Vi är på väg mot en ny värld där antibiotika inte längre hjälper – där vi alla riskerar att dö av små sår och vanliga infektioner – och P3 Dystopia sammanfattar det så oerhört bra i det här avsnittet. Vi hittade hit genom just det här avsnittet, och sedan var vi fast och lyssnade på alla de andra avsnitten på ett bräde. Kanske inte den muntraste lyssningen alla gånger så en paus då och då rekommenderas varmt, men en väldigt välgjord podd om vad som händer när det värsta inträffar.

Jonas Gardells nya bok “Till minne av villkorslös kärlek”
Den här boken har vi i våra lurar just nu. Jonas Gardell läser sin bok med enorm inlevelse, och vi har inte riktigt bestämt oss än för om det är till bokens fördel eller om vi helt enkelt ska gå och låna den på biblioteket i stället och läsa själva.

Sommar i P1 – Mouna Esmaelizadeh
Av alla välgjorda sommarprat – Katarina Wennstam, Sara Danius och Max Tegmark för att bara nämna några – tycker vi nog att hjärnforskaren och entreprenören Mouna Esmaelizadehs timme var en av de mest spännande. Och tillsammans med Paul Svenssons sommarprat, så passar det ju verkligen in på den här bloggen. Efter att ha utbildat sig till läkare och filosof har hon blivit expert på hjärnan och på hur man upptäcker sjukdomar i tid. ”Jag ville gå i bräschen för en modern vård och få till ett paradigmskifte – från symptomatiskt till förebyggande – att hitta sjukdomen innan den hittar dig. Vi besiktar ju våra bilar – varför ska vi inte besikta vår egen kropp? Det känns så ologiskt att gå till doktorn först när man har fått symptom på sjukdomen och det i många fall redan är för sent.”

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.