I stället för ris: Blomkålsris – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

I stället för ris: Blomkålsris

fav

Dina barn älskar ris. Men älskar de blomkålsris? Det ska vi ta reda på i dag!

Kokt blomkålsris

1 blomkål
2 dl sojabönor
1 msk olivolja
1 näve färska örter
1 nypa salt

Koka upp vatten i en kastrull på spisen. Riv blomkålshalvan grovt och lägg ner det i vattnet när vattnet börjat koka. Häll de frysta sojabönorna i ett durkslag och räkna långsamt till 180 (eller ställ timern på 3 minuter). Ta av kastrullen när du räknat klart och häll allt inklusive vattnet över durkslaget (och sojabönorna). Rör ner 2 msk god olivolja, örter och salt.

Servera till middagen i stället för vanligt ris och håll tummetott för att dina barn tycker om det lika mycket som våra barn gör. Lycka till!

Jo, om det blir något blomkålris över så går den så klart utmärkt att spara i kylen. Då kan du röra ihop den med några andra valfria kylskåpsrester såsom gurkstumpar, kvarglömda morötter och övergivna spenatblad dagen därpå och som genom ett trollslag har du plötsligt en grym lunchsallad att sätta tänderna i.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

 

Print

Kokt blomkålsris

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 blomkål

2 dl sojabönor

1 msk olivolja

1 näve färska örter

1 nypa salt

Instruktioner

Koka upp vatten i en kastrull på spisen. Riv blomkålshalvan grovt och lägg ner det i vattnet när vattnet börjat koka. Häll de frysta sojabönorna i ett durkslag och räkna långsamt till 180 (eller ställ timern på 3 minuter). Ta av kastrullen när du räknat klart och häll allt inklusive vattnet över durkslaget (och sojabönorna). Rör ner 2 msk god olivolja, örter och salt.

Servera till middagen i stället för vanligt ris och håll tummetott för att dina barn tycker om det lika mycket som våra barn gör. Lycka till!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.