fbpx

Recept

Post image

Zucchinifritters med fredagssalsa

Ett av våra bästa knep för att få i barnen grönsaker är att använda mixern eller rivjärnet. Det mesta, eller i alla fall betydligt mer, slinker liksom ner i magen när det är format till liten en boll eller biff. Så, ikväll lagar vi zucchinifritters med mangosalsa (och lyxar till det med ett litet glas rött).

Zucchinifritters med fredagssalsa
(2 portioner)

1 riven zucchini
1 hackad stor gul lök
1 liten bit chili
1 litet ägg
0,5 dl bovetemjöl
En näve koriander

Mangosalsa:
1 förpackning plommontomater
1 mango
1 vitlök
1 liten bit chili
1 pressad lime
En skvätt olivolja
En näve koriander

Hacka alla ingredienser till mangosalsan, blanda ihop och ställ åt sidan.

Riv zucchinin, hacka lök och chili, och lägg alltihop i en bunke. Knäck ett litet ägg och vänd i tillsammans med bovetemjölet och en näve koriander. Rör ihop. Tryck ut smeten till plättar, rösti, biffar, fritters eller vad du känner för att kalla dem och placera hela gänget på en plåt. Grädda sedan dina zucchinifritters i ugnen på 100 grader tills de är gyllenbruna (brukar ta cirkus 45 minuter). Servera med mangosalsa och ett ordentligt berg av din favoritsallad.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentarer

  1. Det lät riktigt gott! Får testa i helgen. Tackar för receptet

  2. Ska man vattna av zucchinin i ett durkslag efter att man rivit den? Det verkar bli ganska blött i ugnen.

  3. Jag har tidigare gjort andra varianter med zucchini plättar med bl.a morot och halumi. Durkslag går bra men jag har vridit ur i en diskhandduk om det vätskats för mycket.
    //

  4. Jag saltade den rivna zucchinin och kramade ur vätska ur den, väl. Sen stekte jag biffarna i olivolja, vilket blev jättebra. Jag hade inte bovetemjöl utan använde kikärtsmjöl som också ger en god nötig smak. Nästa gång jag gör dem ska jag tillsätta mer salt och dessutom kryddor som peppar och kanske spiskummin.

  5. Katarina, jag lät dem rinna av ordentligt med salt i durkslag och fick lägga till lite mer mjöl än enl recept. Blev en fin konsistens och höll ihop väl.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.