Zucchinifritters med fredagssalsa – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Zucchinifritters med fredagssalsa

fav

Ett av våra bästa knep för att få i barnen grönsaker är att använda mixern eller rivjärnet. Det mesta, eller i alla fall betydligt mer, slinker liksom ner i magen när det är format till liten en boll eller biff. Så, ikväll lagar vi zucchinifritters med mangosalsa (och lyxar till det med ett litet glas rött).

Print

Zucchinifritters med fredagssalsa

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 riven zucchini

1 hackad stor gul lök

lite chili

1 ägg

1/2 dl bovetemjöl

1 näve koriander

Mangosalsa:

1 förpackning plommontomater

1 mango

1 vitlök

en liten bit chili

1 pressad lime

En skvätt olivolja

1 näve koriander

Instruktioner

Hacka alla ingredienser till mangosalsan, blanda ihop och ställ åt sidan.

Riv zucchinin, hacka lök och chili, och lägg alltihop i en bunke. Knäck ett litet ägg och vänd i tillsammans med bovetemjölet och en näve koriander. Rör ihop. Tryck ut smeten till plättar, rösti, biffar, fritters eller vad du känner för att kalla dem och placera hela gänget på en plåt. Grädda sedan dina zucchinifritters i ugnen på 100 grader tills de är gyllenbruna (brukar ta cirkus 45 minuter). Servera med mangosalsa och ett ordentligt berg av din favoritsallad.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.