Luke Skywalkers raw kanelbullar – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Luke Skywalkers raw kanelbullar

fav

Vi slänger ett öga i kalendern och upptäcker att det är kanelbullens dag – IGEN. Hur kommer det sig att det är kanelbullens dag en gång i halvåret nu för tiden? För inte kan väl ett helt år ha gått sedan sist?

Nåväl, prick här skulle man kanske kunna tänka sig att vi överraskar dig med ett nytt recept på kanelbullar. Som en kanelbulleshot, -wrap eller -gryta? Men icke. Bra saker ska man inte ändra bara för att, och eftersom vår kokbok innehåller ett av de bästa recept på kanelbullar vi någonsin ätit så gör vi precis som alla andra år.

Vi bakar Luke Skywalkers kanelbullar. Igen.

Luke Skywalkers kanelbullar
(en fullt tillfredsställande mängd)

Bulldeg:
2 dl cashewnötter

1 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 nypa salt
8 färska dadlar (urkärnade)
3-4 tsk vatten

Fyllning:
1 dl sötmandel (gärna blötlagda)

1 msk malen kanel
8 färska dadlar (urkärnade)
1 msk vatten

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter (inget måste för dig med spring i benen men en extra nivå på smaken). Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper.
Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med riven kokos.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Luke Skywalkers raw kanelbullar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 sats 1x
Scale

Ingredienser

Bulldeg:

2 dl cashewnötter

1 dl havregryn

1 dl riven kokos

1 nypa salt

8 färska dadlar (urkärnade)

34 tsk vatten

Fyllning:

1 dl sötmandel (gärna blötlagda)

1 msk malen kanel

8 färska dadlar (urkärnade)

1 msk vatten

Instruktioner

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter (inget måste för dig med spring i benen men en extra nivå på smaken). Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper.

Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med riven kokos.

Dela

Kommentarer

  1. Hej, funkar det med valnötter istället för cashew?

  2. Har inget direkt med bullar att göra, men ni blir omnämnda på denna sida.
    http://www.brodinstitutet.se/blogginlagg/

  3. Jessica skriver:

    Vad är det lila i dem? ☺

  4. Som ny i Foodpharmacy världen måste jag säga att jag blev chockad över hur enkla och goda dessa var! Gjorde att även jag kunde njuta av kanelbullens dag?

  5. Mildred Jonson skriver:

    Varför skriver ni inte “Ceylonkanel” i era recept? I Rew kanelbullarna t ex? Genom er har jag lärt mig hur giftig (råttgift) kanelen är!

  6. Hej!
    Ser fantastiskt ut! ?
    Använder ni mixerstav, blender eller matberedare för att mixa deg respektive fyllning?

    Mvh
    L

  7. Mari Eriksson skriver:

    Hej, jag har i alla år försökt lära mig att tycka om riven kokos men det gåååår inte. Har ni några tips vad jag kan använda istället? Gärna tips på olika, sånt jag kan använda i andra recept än just bullarna.

    1. Food Pharmacy skriver:

      Testa att ta mer av någon annan ingrediens i receptet (om där t.ex. finns frön/mjöl/gryn). I våra kanelbullar kan du kanske prova att ha i lite havregryn?

  8. Mikaela skriver:

    Det här verkade som ett toppenrecept men jag blev så besviken! Tog i nästan 2msk kanel men ändå smakar den färdiga bullen bara som en sötsliskig nötmassa, inte mycket kanelsmak! (Använder ekologisk ceylon kanel) Kanske använde för stora dadlar? Tror inte dessa kommer gå hem så funderar på hur de kan räddas eller användas? Mår dåligt av att kasta mat men vet inte riktigt vad jag ska göra med dessa!

    1. Food Pharmacy skriver:

      Men så tråkigt Mikaela! Kanske kan du bjuda någon på de bullar som blev kvar? Har du tur hittar du några vänner som älskar dem lika mycket som vi gör!

  9. Marielle Karlsson skriver:

    Hur smulig ska ”bulldegen” vara? Den gick inte ihop utan var mest som en grynigt pulver, lite kokosolja?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Ja, eller lite vatten till kan också fungera. För det låter helt klart som att den blev lite för torr för dig.

Kommentera

Lämna ett svar till Food Pharmacy Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.