Raw chokladbollar med apelsin, kokos och rostade sesamfrön – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Raw chokladbollar med apelsin, kokos och rostade sesamfrön

fav

Igår serverade vi med hjälp av Jenny Isenborg Sultan en fenomenal liten guide över varför det är viktigt att använda mer nordiska råvaror i matlagningen. Vi kom i kontakt med Jenny i samband med att vi träffade kostchefen Sara Jervfors på restaurang Braxen, en urtrevlig skolmatsal i Södertälje som också fungerar som utvecklingskök för MatLust (du vet det där EU-projektet vars syfte är att stärka tillväxt och hållbarhet inom livsmedelsnäringen i Stockholmsregionen).

På Braxen lagas maten alltid efter ett hållbart matkoncept och målet är att all mat som serveras inte bara ska vara god, utan också ekologiskt producerad, till stor del vegetarisk och baserad på närproducerade varor anpassade efter säsong. Fatta vilken lyx för eleverna att få mumsa lunchbuffé just där varje dag!

Under intervjun med Sara blev vi bjudna på apelsinbollar och du förstår inte hur goda de var. Vi var helt enkelt tvungna att fråga efter receptet.

Eller ja, en kan du förstås få smaka på innan du ställer in resten i kylen.

Print

Braxens apelsinbollar

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 15 stycken 1x
Scale

Ingredienser

10 dadlar

2 dl pumpafrön

1/2 dl kakao

1 apelsin (rivet skal + saften)

1 dl rostad kokos

1 dl rostade sesamfrön eller vallmofrön (att rulla bollarna i)

Instruktioner

Kör alla ingredienser i en mixer tills smeten går ihop. Rulla bollarna till önskad storlek. Låt stå kallt i kyl i cirka två timmar innan du serverar dem.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.