fbpx Print

Rosa granola med nötter, bär och röda linser

Scale

Ingredienser

1 dl torkade röda linser

1 dl helt bovete

1 dl kokosflakes

2 dl solrosfrön

2 dl blandade nötter (byt ut mot pumpakärnor om du inte tål nötter)

1/2 dl chiafrön

1 tsk flingsalt

2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1/2 tsk malen ingefära

1/2 dl kokosolja

1/2 dl honung (frivilligt)

2 dl torkade rosa bär, t ex tranbär, granatäpplekärnor eller gojibär

Instruktioner

Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten (minst 12 timmar). Koka upp bovete i dubbel mängd vatten och häll av. Skölj noggrant i kallt vatten och lägg i blöt över natten (minst 8 timmar).

Ny dag! Sätt ugnen på 100 grader. Skölj linserna och bovetet och låt rinna av väl. Blanda dem med kokosen, solrosfrön, nötter, chiafrön, flingsalt och kryddor i en bunke. Tillsätt oljan och ev honungen och rör runt så att allt blandas väl.

Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i cirka 60 minuter. Låt svalnad och under tiden så skär du den torkade frukten i mindre bitar och blanda ner i granolan. Färdigt!