Print

Rosa granola med nötter, bär och röda linser

Scale

Ingredienser

1 dl torkade röda linser

1 dl helt bovete

1 dl kokosflakes

2 dl solrosfrön

2 dl blandade nötter (byt ut mot pumpakärnor om du inte tål nötter)

1/2 dl chiafrön

1 tsk flingsalt

2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1/2 tsk malen ingefära

1/2 dl kokosolja

1/2 dl honung (frivilligt)

2 dl torkade rosa bär, t ex tranbär, granatäpplekärnor eller gojibär

Instruktioner

Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten (minst 12 timmar). Koka upp bovete i dubbel mängd vatten och häll av. Skölj noggrant i kallt vatten och lägg i blöt över natten (minst 8 timmar).

Ny dag! Sätt ugnen på 100 grader. Skölj linserna och bovetet och låt rinna av väl. Blanda dem med kokosen, solrosfrön, nötter, chiafrön, flingsalt och kryddor i en bunke. Tillsätt oljan och ev honungen och rör runt så att allt blandas väl.

Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i cirka 60 minuter. Låt svalnad och under tiden så skär du den torkade frukten i mindre bitar och blanda ner i granolan. Färdigt!

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.