fbpx Print

Söta mandel- och havrescones med chia

Scale

Ingredienser

2 dl mandelmjöl

4 dl havremjöl

1 dl havregryn

1 msk potatismjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2 msk chiafrön

1/2 tsk salt

1 näve torkad frukt eller bär, exempelvis ekologiska aprikoser eller mullbär

3/4 dl kallpressad kokosolja, smält

2 dl naturell växtyoghurt

Instruktioner

Värm ugnen till 100 grader (gärna varmluft). Finhacka aprikoserna och blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Häll i oljan och rör runt tills oljan fördelas och du får ett smul. Blanda ner växtyoghurt och aprikoser, och rör om till en kletig smet.

Klicka ut nio små scones på en bakplåt och baka mitt i ugnen i ca 1 timme (tills sconsen fått en krispig yta). Ät direkt som små kakor, servera till frukost eller tillsammans med en värmande soppa!

Anteckningar

TIPS!

Har du slut på havremjöl hemma? Ingen fara! Mixa bara vanliga havregryn (förutsatt att du har det såklart) till ett fint mjöl.