fbpx Print

Quinoa Pad med marinerad tempeh

Scale

Ingredienser

2 dl vit quinoa

2 dl kokosmjölk

2 dl vatten

salt

2 förpackningar tempeh

1 msk sesamolja

2 msk tamarisoja

kokosolja utan smak att steka i

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 tsk sambal oelek

2 rivna morötter

3 dl valfri riven kål

3 dl mungbönsgroddar

1 msk fisksås (kan uteslutas)

2 ägg (kan uteslutas)

kokosolja utan smak att steka i

ev. salt

Snabbsyrad rödkål:

200 g rödkål

1/2 lime

1/2 dl raw ekologisk äppelcidervinäger

Tillbehör:

2 dl naturella cashewnötter

1 kruka koriander

limeklyftor

Instruktioner

Börja med att koka upp quinoan med kokosmjölken och låt koka till vätskan absorberats. Låt svalna helt. Du kan med fördel göra detta i förväg.

Riv rödkål och lägg i en bunke tillsammans med äppelcidervinäger och saften från lime. Blanda runt då och då tills servering. Skär tempeh i bitar och stek tills den fått en gyllene färg på alla sidor. Blanda sedan tamarisoja och sesamoljan i en skål och låt den stekta tempehn marineras i såsen.

Hacka löken och vitlöken och stek tillsammans med sambal oelek i kokosolja. Riv morötter och valfri kål grovt och lägg ner i stekpannan tillsammans med löken. Häll sedan ner quinoa som hunnit svalna och rör runt. Knäck äggen och rör runt till quinoan känns fast. Smaksätt med fisksås. Vänd i mungböngroddarna i slutet så att de fortfarande är krispiga vid servering.

Servera quinoan med den marinerade tempehn och den syrade rödkålen. Toppa med cashewnötter, massa koriander och lime