Långkörda juläpplen:
6 små svenska äpplen
1 msk kokosolja
2–3 tsk kanel hackade mandlar
Ris á la Malta:
300 gram grötris
1 l kokosmjölk
1 vaniljstång
1 tsk honung
Mandarincurd:
10 mandariner
1 citron
2 msk agavesirap
3 msk kuzu
2 msk kokosgrädde
1 msk kokosfett
1 msk vatten
Långkörda juläpplen:
Skär äpplena i tu och lägg i en panna. Behåll kärnhusen. Smält kokosoljan på låg värme och rör ner kanelen. Pensla på oljan på äpplena och krydda med lite extra kanel. Kör i ugnen i 60 min på 125 grader (beroende på ugn). Hacka mandlarna fint och strössla på äpplena när det är 10 min kvar.
Ris á la Malta:
Koka upp grötriset med kokosmjölken och låt koka på låg värme tills den är krämig och mjuk. Rör om då och då och se till att riset inte fastnar. Häll i lite vatten om den känns för tjock. Tillsätt vaniljstången och honungen och låt svalna en aning innan servering.
Mandarincurd:
Lös upp kuzun med vattnet. Pressa mandarinerna och citronen och blanda mandarinjuicen, önskad mängd zest och citronjuicen i en gryta. Tillsätt kuzun och koka upp på hög värme. Rör om tills krämen tjocknar och tillsätt därefter agaven, kokosgrädden och kokosoljan. Smaka av och tillsätt mer zest om så behövs.