Print

Ris à la Malta med långkörda juläpplen och mandarincurd

Scale

Ingredienser

Långkörda juläpplen:

6 små svenska äpplen

1 msk kokosolja

23 tsk kanel hackade mandlar

Ris á la Malta:

300 gram grötris

1 l kokosmjölk

1 vaniljstång

1 tsk honung

Mandarincurd:

10 mandariner

1 citron

2 msk agavesirap

3 msk kuzu

2 msk kokosgrädde

1 msk kokosfett

1 msk vatten

Instruktioner

Långkörda juläpplen:

Skär äpplena i tu och lägg i en panna. Behåll kärnhusen. Smält kokosoljan på låg värme och rör ner kanelen. Pensla på oljan på äpplena och krydda med lite extra kanel. Kör i ugnen i 60 min på 125 grader (beroende på ugn). Hacka mandlarna fint och strössla på äpplena när det är 10 min kvar.

Ris á la Malta:

Koka upp grötriset med kokosmjölken och låt koka på låg värme tills den är krämig och mjuk. Rör om då och då och se till att riset inte fastnar. Häll i lite vatten om den känns för tjock. Tillsätt vaniljstången och honungen och låt svalna en aning innan servering.

Mandarincurd:

Lös upp kuzun med vattnet. Pressa mandarinerna och citronen och blanda mandarinjuicen, önskad mängd zest och citronjuicen i en gryta. Tillsätt kuzun och koka upp på hög värme. Rör om tills krämen tjocknar och tillsätt därefter agaven, kokosgrädden och kokosoljan. Smaka av och tillsätt mer zest om så behövs.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.