fbpx Print

Rosendals veganska köttbullar

Scale

Ingredienser

3 1/2 dl belugalinser

3 dl quinoa

2 msk olivolja

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

2 morötter

1 dl ekologiskt soltorkade tomater

1 1/2 dl solrosfrön

3 msk vitvinsvinäger

1 msk dijonsenap

2 msk fänkålsfrön

2 msk potatismjöl

1 tsk chiliflakes

1 tsk persilja

2 tsk bovetemjöl

Instruktioner

Koka upp linserna i saltat vatten tills de är mjuka men inte mosiga. Koka även upp quinoan och låt svalna medan du värmer upp fänkålsfröna försiktigt i en panna på låg värme. Stöt därefter fänkålen fint och häll tillbaka i pannan. Hacka löken och vitlöksklyftorna och häll i pannan med fänkålen. Stek tills löken får en gyllenbrun yta och tillsätt sen chilin och de soltorkade tomaterna.

Häll ut solrosfröna och morötterna på en plåt och värm i ugnen på 150 grader tills morötterna mjuknat och hacka sedan fint. Blanda ihop alla ingredienser med persiljan, senapen, vitvinsvinägern och bovetemjölet och mixa jämt med en stavmixer. Rulla till bollar och stek på låg värme i olivolja.