Hemgjord pepparkakskrydda till pepparkakans dag – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Hemgjord pepparkakskrydda till pepparkakans dag

fav

Oj vad många recept det blev på bloggen den här veckan (kom tillbaka imorgon för då blir det det julsmoothie med pepparkakssmul för hela slanten). Lätt hänt när julen står för dörren. Föga förvånande ligger pepparkakans dag i julmånaden december, närmare bestämt nu på söndag. Vilket bra sammanträffande eftersom vi just idag hade tänkt repetera Food Pharmacys bästa recept på hemgjord pepparkakskrydda!

När vi förstod att några våra mest juliga kryddor är fyllda till bredden med antioxidanter blev vi inte direkt ledsna. Att våra tarmbakterier dessutom blir allra gladast om vi blandar ihop dem och äter alla samtidigt är inte heller särskilt jobbigt – tvärtom. Smaken av pepparkaka och kryddkombon kanel, ingefära, kardemumma och kryddnejlika går alltså inte bara hem hos tomten och alla barnen, utan gillas också av våra snälla Luke Skywalkers i tarmen. Jackpot!

Food Pharmacys pepparkakskrydda

2 msk malen eko ceylonkanel
2 msk malen eko ingefära
1 msk malen eko kardemumma
1 msk malen eko kryddnejlika

Förvara kryddblandningen i en liten burk eller använd direkt i våra supergoda pepparkaksbollar eller i en snabb chiapudding med frysta hallon och choklad. Ät direkt eller vänta med att äta upp blandningen tills imorgon när du blir serverad årets godaste julsmoothie med pepparkakssmul här på bloggen. Valet är ditt!

Tips!
Vill du köpa hela kryddor och mortla själv går det naturligtvis bra. Blanda i sådana fall ihop de malda kryddorna enligt receptet ovan.

 

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden, ta en titt i vår shop och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Food Pharmacys pepparkakskrydda

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

2 msk malen eko ceylonkanel

2 msk malen eko ingefära

1 msk malen eko kardemumma

1 msk malen eko kryddnejlika

Instruktioner

Förvara kryddblandningen i en liten burk eller använd direkt i våra supergoda pepparkaksbollar eller i en snabb chiapudding med frysta hallon och choklad. Ät direkt eller vänta med att äta upp blandningen tills imorgon när du blir serverad årets godaste julsmoothie med pepparkakssmul här på bloggen. Valet är ditt!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.