Vårt bästa recept på veganska lussekatter – Food Pharmacy

Recept, Podd

Post image
fav

Vårt bästa recept på veganska lussekatter

fav

I dagens podd (lyssna här) pratar vi om allt mellan himmel och jord, dvs gynekologer och saffran. Lina delar bland annat med sig av en ny studie som visar att saffran har en god inverkan på nedstämdhet och depression, och med detta i bakhuvudet bad vi Julia baka ett gäng veganska lussekatter till kontoret.

Vi har väl förresten berättat om vår fantastiska kollega Julia som snor ihop goda saker till oss och våra tarmfloror varje vecka? Sagt och gjort, dagen därpå kom hon tillbaka med 10 gyllene gräddade kissemissar som får den mest frusna typen att vilja ha december året om.

– Gissa den hemliga ingrediensen? sa Julia och tittade på oss med förväntansfull blick.

– Saffran? svarade Mia och insåg direkt hur slapp hennes gissning var.

– Broccoli? svarade Lina för att kompensera Mias lama försök, ty så jobbar gamla vänner.

– Nästan! kluckade Julia glatt och höll glatt upp ett knippe morötter.

Så här kommer receptet på supergoda veganska lussekatter, ink morötter. Och när vi ändå har ångan uppe slänger vi med ett recept på en väldigt god cashewkräm också, som du kan breda i mitten av bullarna för ännu mer sötma. Det är ett extra moment och kräver förstås sin lilla tid, men har du inte bråttom så kan det vara de bäst investerade minuterna i december.

Veganska lussekatter
(10 kissemissar)

6 dl havregryn
4 dl bovetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 paket saffran
2 morötter
5 msk kokosolja
3 msk mandelsmör
2 dl havremjölk
10-15 dadlar (beroende på hur söta du vill ha dem)

Cashewkräm:
2 dl blötlagda cashenötter (1-2 timmar)
10 dadlar
0,5 dl havremjölk

Sätt ugnen på 120-150 grader (beroende på hur brådis du har). Kör havregrynen i en blender tills det blir ett mjöl. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Kör morötter, kokosolja, mandelsmör, havremjölk och dadlar i en blender till en smet. Blanda med de torra ingredienserna och knåda till en fast deg. Låt jäsa cirka 1 timme. Gör 10 bollar och rulla ut till lussekatter (alt kavla ut degen, ber ut cashewkrämen och rulla ihop degen innan du rullar själva lussekatten). In i ugnen i cirka 45-60 minuter.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden, ta en titt i vår shop och handla vår första bok här och nya kokboken här.

 

 

Print

Veganska lussekatter

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 stycken 1x
Scale

Ingredienser

6 dl havregryn

4 dl bovetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 paket saffran

2 morötter

5 msk kokosolja

3 msk mandelsmör

2 dl havremjölk

1015 dadlar (beroende på hur söta du vill ha dem)

Cashewkräm:

2 dl blötlagda cashenötter (en-två timmar)

10 dadlar

1/2 dl havremjölk

Instruktioner

Sätt ugnen på 120-150 grader (beroende på hur brådis du har). Kör havregrynen i en blender tills det blir ett mjöl. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Kör morötter, kokosolja, mandelsmör, havremjölk och dadlar i en blender till en smet. Blanda med de torra ingredienserna och knåda till en fast deg. Låt jäsa cirka 1 timme. Gör 10 bollar och rulla ut till lussekatter (alt kavla ut degen, ber ut cashewkrämen och rulla ihop degen innan du rullar själva lussekatten). In i ugnen i cirka 45-60 minuter.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.