fbpx Print

Veganska lussekatter

Scale

Ingredienser

6 dl havregryn

4 dl bovetemjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 paket saffran

2 morötter

5 msk kokosolja

3 msk mandelsmör

2 dl havremjölk

1015 dadlar (beroende på hur söta du vill ha dem)

Cashewkräm:

2 dl blötlagda cashenötter (en-två timmar)

10 dadlar

1/2 dl havremjölk

Instruktioner

Sätt ugnen på 120-150 grader (beroende på hur brådis du har). Kör havregrynen i en blender tills det blir ett mjöl. Blanda i resten av de torra ingredienserna. Kör morötter, kokosolja, mandelsmör, havremjölk och dadlar i en blender till en smet. Blanda med de torra ingredienserna och knåda till en fast deg. Låt jäsa cirka 1 timme. Gör 10 bollar och rulla ut till lussekatter (alt kavla ut degen, ber ut cashewkrämen och rulla ihop degen innan du rullar själva lussekatten). In i ugnen i cirka 45-60 minuter.