Print

Amaranthgröt med dadelkaramellswirl och ingefärskokta päron

Scale

Ingredienser

4 dl kokt hel amaranth

2 dl osötad mandeldryck

1/2 tsk malen kardemumma

1 krm havssalt

Ingefärskokta päron:

1 päron, tärnat

1/2 dl vatten

1 tsk malen ingefära

Dadelkaramell:

5 färska dadlar, urkärnade

1/2 dl vatten eller mandeldryck

1 krm havssalt

Topping:

1/2 dl björnbär

ev. groddar eller skott

Instruktioner

Värm upp de kokta amaranthfröna (som du kanske har förberett och hittar i kylen) tillsammans med mandeldryck, kardemumma och salt. Låt sjuda i 1 minut tills du får en krämig och len gröt.

Lägg pärontärningarna i en kastrull tillsammans med vatten och ingefära. Sjud på medelvärme tills päronet mjuknar och blir lätt gyllene, och vattnet har puttrat bort. Använd en stavmixer och mixa sedan dadlar, vatten och salt till en slät karamellsås. Fördela amaranthgröten i två skålar och ringla över en sked dadelkaramell i varje skål (resten går fint att förvara i kylskåp i upp till 2 veckor). Toppa gröten med päron och björnbär och eventuellt groddar eller skott.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.