fbpx Print

Ångade, krispiga grönsaker med olivolja och nötter

Scale

Ingredienser

2 broccoli 1 blomkålshuvud 1 romanescokål 1 spetskål 200 gram spenat 1 citron, rivet skal och juice 1 nypa havssalt 1/2 dl pistagenötter 1/2 dl olivolja

Instruktioner

Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Ansa och skär broccoli, blomkål och romanescokål i buketter, och koka sedan grönsakerna i det saltade vattnet i cirka 1 minut (kärnan ska vara krispig). Kyl ned i isvatten. Häll inte ut det saltade vattnet!

Ansa spetskålen (ta bort de yttersta bladen om de är fula). Koka hela spetskålen i samma saltade vatten i cirka 1 minut. Ta upp kålen och lägg den i isvatten. Dra av de yttersta lagren som är mjukt kokta, lägg dem åt sidan och upprepa sedan processen tills hela huvudet är plockat. Skölj och ansa spenaten. Koka upp 1 dl vatten, citronjuice och rivet citronskal i en vid kastrull. Lägg i alla grönsakerna och fortsätt ånga under lock till dess att de är varma. Ringla olivolja över och servera med hackade pistagenötter och havssalt.