Att städa med citron – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Att städa med citron

Visste du att du kan städa med frukt? Vår kollega Julia har gått fullständigt bananas i hemmet med citroner. Förra gången när Julia gick loss med ättiksprit i badrummet, köket och tvättstugan kan du läsa om här. Hur ska detta sluta?

Nåväl, om du blir sugen på att prova citronernas vingar utanför din gröna smoothie så kan vi meddela att du kan gå loss på följande saker:

Skärbrädan
När du rengör din skärbräda kan du använda citron och salt – då får du bort både doft och fläckar. Du delar helt enkelt citronen på mitten och strör lite salt på snittytan. Och sedan sätter du igång och skrubbar.

Rivjärnet
Även rivjärnet kan få sig en match av en bit citron. Dela citronen och skrubba med fruktköttssidan (från och med nu är det ett ord) för att få bort smuts och intorkade rester.

Kalkavlagringar
Få dina kakelplattor att skina genom att gnugga citron mot avlagringarna! Pressa en citron och använd en svamp och ljummet vatten, låt verka några minuter och torka sedan av.

Kylskåpet
Om din pojkvän älskar tzatziki och kylskåpet luktar vitlök kan du hälla lite citronjuice i en skål och placera den i kylen. Eller, om du har en hel citron, dela citronen i klyftor och göm den lite här och var. Skapar en fräsch doft av, japp du gissade rätt, CITRON!

Krom
Dela en citron och stryk snittytan över dina kromprylar hemma. Använd sedan en fuktig trasa och putsa lite lätt så ska du se att de skiner som aldrig förr. Spegel spegel på väggen där …

Mässing
Mässingsprylar kan som du vet få fula fläckar men om du strö lite salt på dem och gnuggar försiktigt med en svamp som du doppat i citronsaft kommer fläckarna försvinna. Skölj av citronsaften med vatten och torka av ordentligt.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

  1. Funkar också väldigt bra i diskmaskinen för att få bort fettinlagringar på den där insatsen som brukar bli fettig. Spruta citronsaft över den och låt verka ett tag, bara att skölja av sedan. Citronsyra används tydligen i industrin just för att rengöra sådant som har mkt fett.

    1. Julia Axelsson skriver:

      Wow! Tack för tipset – mer citron åt folket!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.