Print

Bakad aubergine med bönssallad

Scale

Ingredienser

12 st aubergine (beroende på storlek)

12 msk olivolja

1 tsk flingsalt

1 tsk peppar

1 förp blandade bönor

1 rödlök

1 1/2 dl quinoa

100 g bladspenat

23 tomater (beroende på storlek)

1 vitlök

2 tsk vitvinsvinägern

Solrosfrön

Instruktioner

Dela auberginerna i delar. Riv vitlöken och blanda ut med halva olivoljan och vitvinsvinägern (gillar du vitvinsvinägern kan du ha i lite extra). Pensla på resterande olivolja på auberginen och salta och peppra. Kör i ugnen på låg värme tills mjuka. Koka upp quinoan med 3 dl vatten. Under tiden häller du av bönorna och finhackar rödlöken och tomaterna. Blanda allt i en skål tillsammans med quinoan, spenaten dressingen och bönorna. Låt dra en stund. Servera med auberginen och lite extra olivolja. 

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.