Print

Blomkålsbowl med sötpotatis-och zucchini

Scale

Ingredienser

1 blomkålshuvud

2 msk olivolja

1 sötpotatis

1 knippe salladslök

100 g bladspenat

1 zucchini

1 lime

12 tsk fryst koriander

1 buljong

1/2 msk chiliflakes

1/2 msk salt

1 1/2 msk tamarisoja

Instruktioner

Riv blomkålen fint till ett blomkålsris. Koka upp vatten med en buljongtärning. Koka blomkålen i cirka 2 minuter och häll sedan av och låt svalna. Hacka sötpotatisen och zucchinin i mindre bitar och ha på salt och chili (kan varieras efter smak) och tillaga i ugnen med olivolja på 150 grader tills mjuka cirka 30-40 min. Hacka upp salladslöken och blanda med koriandern och spenaten, pressa halva limen över. Blanda sedan samman blomkålsriset med sötpotatisen och zucchinin. Strössla spenatsalladen över grönsakerna. Servera med lime och soja.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.