Print

Quinoa med solrospesto och stekta tomater

Scale

Ingredienser

3 dl quinoa

1 kruka färsk basilika

1 dl solrosfrön

2 vitlöksklyftor (mer om du gillar vitlök)

1 1/2 dl olivolja

24 tomater beroende på storlek

2 tsk salt

1 tsk chiliflakes

1 tsk peppar

Instruktioner

Koka upp quinoan och låt svalna. Lägg basilikan, 0,75 dl solrosfrön, vitlök, olivolja, salt, peppar och chili i en blender eller stavmixer och kör till en röra. Skär körsbärstomaterna i halvor och stek på låg värme med olivolja och lite extra salt. Blanda ut quinoan med peston och toppa med de varma tomaterna, solrosfrön och färsk basilika.

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.