Dagens outfit: Kålrabbi – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit: Kålrabbi

Idag har vi på oss jeans, skjorta och säsongens kålrabbi i magen. Kålrabbi är en kålsort som växer på friland över nästan hela Nordeuropa, och den är ett synnerligen bra miljöval under säsong. Dessutom fullproppad med bland annat fibrer, C-vitamin och B-vitamin. Med sin milda och söta smak kan den avnjutas både rå och tillagad. Vi föredrar den rätt upp och ner – i centimetertjocka skivor med några droppar kallpressad olivolja och havssalt.

Lite förvirrande bara att kålrabbi betyder kålrot på norska. Och att norrmännen i sin tur kallar kålrabbi för “knutekål”. Men bortsett från det så får den full pott.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Jennifer skriver:

  Tack! Kålrabbi får bli “veckans nya grönsak” på middagsbordet! 😊 Har bestämt mig för att variera oss lite mer men hade svårt att komma på något kul. Här var svaret! 👍

 2. Marianne skriver:

  Mitt bästa tips med kålrabbi är att strimla kålrabbi & päron – strö över lite gräslök och blanda i en vinägrett. Jättegott !

  1. Julia Axelsson skriver:

   Wow det lät gott! Det ska vi testa bums!

 3. Säger detsamma. Snöar ofta in på samma grönsaker, kanske ett gäng om cirka 10 stycken som cirkulerar. Vill gärna hitta fler men tycker att det är svårt just hur man ska tillaga eller använda dem och hamnar därför alltid på samma. Gärna fler inlägg med tips om olika enstaka grönsaker och i vilken form de passar. Kanske “veckans grönsak” kan vara något 😊 Tack för all inspiration!

 4. Carina Sjögren skriver:

  Jättefräsch grönsak! Både som ‘snacks’ och till grytor och sallader.

  1. Julia Axelsson skriver:

   Vi gillar den också, starkt!

 5. Hej, jag är nyfiken på era tankar kring superfoods, t ex följande som finns att köpa i pulverform: spirulina, blå spirulina, pitaya, gojibär, rödbeta, matcha, acai mm. Ofta rätt dyra. Är det värt det? Överskattat? Ur ett antiinflammatoriskt och hälsoperspektiv.
  Ni gör ett toppenjobb och jag LÄNGTAR efter en till bok. <3

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.