Dagens outfit: Kålrabbi – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Dagens outfit: Kålrabbi

Idag har vi på oss jeans, skjorta och säsongens kålrabbi i magen. Kålrabbi är en kålsort som växer på friland över nästan hela Nordeuropa, och den är ett synnerligen bra miljöval under säsong. Dessutom fullproppad med bland annat fibrer, C-vitamin och B-vitamin. Med sin milda och söta smak kan den avnjutas både rå och tillagad. Vi föredrar den rätt upp och ner – i centimetertjocka skivor med några droppar kallpressad olivolja och havssalt.

Lite förvirrande bara att kålrabbi betyder kålrot på norska. Och att norrmännen i sin tur kallar kålrabbi för “knutekål”. Men bortsett från det så får den full pott.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.