fbpx

Recept

Post image

Dagens outfit: Selleri

I dag har vi på oss mysbyxor, brottarlinne och en selleri i drinken. Aha, Bloody Mary tänker du nu – men faktum är att man kan göra mycket mer än så med en selleri! Denna lilla smakrika grönsak har en hel rad bra egenskaper och förtjänar även en plats i din sallad, gryta eller, som idag, smoothie. Den är full av C-vitamin som bland annat hjälper till att maximera kroppens förmåga att ta upp järn. Och dessutom är den en utmärkt källa till fibrer som vi gillar så mycket, kalcium och vitaminerna B6, B1 och B2.

Ja, du hör ju vilken pang-grönsak selleri är! Vi bjuder därför dagen till ära er på en … Bloody Mia!

Bloody Mia
(2 glas)

2 stjälkar selleri
2 äpplen
1 citron
en bit ingefära (ta så mycket du vågar)
2-3 dl iskallt vatten

Skär sellerin, äpplena och ingefäran i tu och lägg i blender. Pressa ur varenda droppe av citronen (du kan även ta lite citronzest om du önskar) och häll i blendern tillsammans med vattnet. Kör till en slät smoothie och servera med någon extra isbit eller selleristjälk!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.