fbpx Print

Frölimpa med bönor & kummin

Scale

Ingredienser

1 dl torkade mungbönor

1 msk kumminfrön

2 dl solrosfrön

1 1/2 dl linfrön

1 dl mandel

2 dl havregryn

2 msk chiafrön

3 msk fiberhusk

2 tsk salt

3 dl kallt vatten

1 msk honung

3 msk olivolja

Instruktioner

Skölj mungbönorna och lägg dem i blöt över natten eller minst 12 timmar. Häll av, skölj och låt dem rinna av väl. Stöt kumminfröna i en mortel. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt bönorna och rör runt. Blanda vattnet med honungen och oljan och häll över fröblandningen. Rör till en tjock det och tryck ner i en bakplåtsklädd brödform (cirka 1 1/2 liter). Låt brödet vila i cirka 3 timmar i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 175 grader och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 1 timme. Passa mot slutet så att det inte blir bränt. Låt svalna helt innan du hugger in på det.