Havrekakor doppade i mörk choklad – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Havrekakor doppade i mörk choklad

fav

I dag hittade vi något mycket ovanligt i kalendern. Ett hål!

Så vi snodde snabbt som ögat ihop en kopp te och satte oss vid köksbordet och funderade på hur vi bäst skulle fylla det där hålet …

Skulle vi fundera lite granna på meningen med livet?

Eller ta tillfället i akt att lära oss spela bridge?

Eller vänta lite – kanske dags att förlusta sig i Karin Boye?

Eller drömma oss bort till exotiska platser?


Eller bara äta några havrekakor?

Japp, så fick det bli. Varför krångla till det, när det i själva verket är rätt enkelt?

Print

Havrekakor med mörk choklad

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 10 kakor 1x
Scale

Ingredienser

10 dadlar

2 dl havregryn

1 msk chiafrön

1 dl tahini

1 tsk kanel

1 nypa salt

smält mörk choklad

Instruktioner

Mixa allt förutom chokladen. Rulla till små bollar som du tuffsar och plattar till med en gaffel. Kyl eller frys. Doppa i smält choklad. Kyl igen. Njut.

Dela

Kommentarer

  1. Verkar supergoda! Ska man ha torkade dadlar?

  2. Hej! Tack för ett väldigt bra tips. Är lite nyfiken på vilken choklad ni använder?
    /Jacob

    1. Julia Axelsson skriver:

      Vi använder gärna en 80% ekologisk!

  3. Linnéa skriver:

    Hej, Marie! I de flesta fall är det “färska dadlar” enligt min erfarenhet. Dessa kan man köpa i vanlig butik ?

  4. Therese Ålstig skriver:

    Ser verkligen super gott ut… Lyssnade på eran podd om sömnen i skidspåret idag. Intressant.. Tack för en bra blogg och bra podd.

  5. Camilla skriver:

    Älskar att ni drömmer er bort till varma och exotiska platser som… Onsala 🙂

  6. Helene Ekstam skriver:

    Otroligt goda! Tack, det blir en ny favorit!

  7. Blir det lika bra om linfrö får ersätta chiafrö?? Någon som vet?

  8. kristina.norlen.larsson@gmail.com skriver:

    Hej Caijsa! Det tror jag, de är ju så lika, de fröna!

  9. Jag plattade till hela smeten på smörpapper (på en plåt/bricka) och skar i 12 bitar kylde på balkongen, fanns inte plats i kyl/frys. Efter den smälta chokladen hade jag på lite flingsalt. Det blev jättegott. Jag är inte riktigt van vid tahinismaken ännu men med flingsalt på så tränar jag mig. ?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Åh bra tips!

  10. Michelle skriver:

    Dessa är supergoda!!
    Men men ”deg” blir så torr att jag inte kan göra kakor av den. Det bara smular sönder. Ska jag ha mer tahini i eller en skvätt vatten?
    Med vänlig hälsning,
    Michelle

    1. Julia Axelsson skriver:

      Testa att ha i pyttepytte lite vatten i!

  11. Vi var jättetaggade men det här var verkligen inte gott… vi fick slänga hela smeten (och då brukar vi ändå göra olika rawfood bollar) ska man verkligen ha 1 dl tahini? ?

    1. Julia Axelsson skriver:

      Nej men vad tråkigt! Kanske är ni inte lika tahini-älskade människor som vi? Testa att ta lite mindre!

  12. Elin Johansson skriver:

    Dess har snabbt blivit en stor favorit här, har fått sprida receptet till alla som smakat. 🙂 Kan varmt rekommendera att ha i lite kakaonibs sista varven i mixern, gott om man gillar lite extra crunch!

  13. För er som har lite svårt för tahinismaken kan jag rekommendera att byta mot ngn variant av nötsmör! Tahinin här hemma var slut så körde på jordnötssmör och det blev toppen 🙂

    1. Food Pharmacy skriver:

      Tack för tipset!

  14. Katarina skriver:

    Jag älskar dessa kakor! Supergoda ?

    1. Food Pharmacy skriver:

      Kul! Tack!

  15. Andrea skriver:

    Hejsan Food Pharmacy.

    Vad kan man använda istället för tahini?

Kommentera

Lämna ett svar till Julia Axelsson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.