fbpx Print

Tikka Masala med morot och svarta bönor

Scale

Ingredienser

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

12 tsk chiliflakes

2 morötter

1 msk kokosolja

1/2 cm hackad färsk ingefära

3 tsk garam masala (torkad krydda)

2 dl kokosmjölk

800 g färdigkokta svarta bönor

400 g finkrossade tomater

2 dl vatten

1 lime

1 msk lantbuljong

havssalt och nymalen svartpeppar

durra

Till servering:

hackade cashewnötter

färsk koriander

babyspenat

syrad rödlök

Instruktioner

Börja med att steka den finhackade löken, vitlöken, chilin och de grovrivna morötterna i olja på låg temperatur till löken är mjuk och fin. Tillsätt ingefäran, krossad tomat, kokosmjölk och buljong, och låt småputtra i cirka 10 minuter.

Mixa såsen direkt i kastrullen med en stavmixer och häll i de svarta bönorna (glöm inte skölja av dem först bara). Smaka av med garam masala, salt, peppar och lime. Färdigt!

Anteckningar

TIPS!

Äter du ost? Ja men i med lite svensk halloumi då för sjutton. Kanske inte tarmflorans bästa vän men väldigt bra knep för att få grönsaksknorrande barn att våga smaka. Om de gillar halloumi alltså. Inte annars.