Bovete-och morotsgröt med massor av godsaker – Food Pharmacy

Therese Elgquist, Recept

Post image
fav

Bovete-och morotsgröt med massor av godsaker

fav

Jag skulle förmodligen kunna äta gröt varje dag. Vilken trist typ hon måste vara tänker några av er nu, men … har du testat att göra gröt med olika grönsaker och andra spannmål än havregryn? Och har du testat att toppa med andra saker än bär och nötter?

Om inte – då har du något att se fram emot! Att laga en krämig gröt och låt fantasin flöda med toppingen är ett av mina absolut bästa “middag-redo-under-10-minuter”-recept!

Print

Bovete-och morotsgröt med massor av godsaker

  • Av : Therese Elgquist
  • Portioner : 2 portioner 1x
Scale

Ingredienser

1 dl havregryn

1 1/2 dl helt bovete, som varit blötlagda i minst åtta timmar

3 dl vatten

2 dl osötad plantbaserad dryck

2 st rivna morötter (gärna med skalet kvar)

1 tsk färsk, riven ingefära

1 tsk gurkmeja

En nypa salt

Förslag på topping: 

Grönkålspulver (Japp du läste rätt, torkad grönkål som mixas ner till ett fint pulver!)

Små söta cocktailtomater

Tahini

Strimlad kokosnöt

Torkad frukt och bär (tex. gojibär, mullbär och aprikoser)

Valnötter

Instruktioner

Skölj av bovetet noga. Blanda havregryn, vatten, mjölk, de rivna morötterna, ingefäran och kryddorna och låt koka i cirka 2 minuter. Lägg till bovetet och låt sjuda någon minut till. Rör om då och då tills gröten blir krämig. Du kan ha i lite extra mjölk om du vill. Salta, smaka av och låt gröten svalna en aning innan du toppar med … tja vad du vill, helt enkelt!

Anteckningar

TIPS!

Hur tusan blötlägger man bovete? Åh, det är lätt som en plätt! Lägg bovetet i en skål och fyll med dubbelt så mycket vatten. Låt stå över natten eller i minst 8 timmar. Skölj av noga och låt torka. Färdigt!

Receptet publicerades först på www.plantbasedbythess.com och bilden är tagen av Agnes Maltesdotter.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.